ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΗΓΥΡΕΩΣ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΝΑΟΥ

ΤΗΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΛΥΜΝΟΥ

Τo Σάββατον 6 Αυγούστου 2016, ημέρα εορτής της Θείας Μεταμορφώσεως του Κυρίου, πανηγυρίζει ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Σωτήρος Χριστού Καλύμνου. Προς τούτο η Ιερά Μητρόπολις σε συνεργασία με την Εκκλησιαστική Επιτροπή, εξέδωσε το παρακάτω πρόγραμμα εορτασμού:

Την Παρασκευή 5 Αυγούστου και ώρα 7:30΄το απόγευμα, θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ.κ Παϊσίου, συμπαραστατουμένου υπό του Σεβ. Μητροπολίτου Ν.Ιερσέης κ. Ευαγγέλου και  σύμπαντος του Ιερού Κλήρου της Νήσου μας.

Προσέλευση επισήμων ώρα 20.45΄.

Στη συνέχεια θα λάβει χώρα έξοδος και περιφορά της Ιεράς Εικόνος περί ώραν 21.30΄, με την συνοδεία του Ιερού Κλήρου, των Αρχών, της Δημοτικής Φιλαρμονικής και Στρατιωτικού τιμητικού αγήματος του 542 Σ.Ε., καθώς και του ευσεβούς λαού της Καλύμνου.

Το Σάββατον 6 Αυγούστου 2016, κυριώνυμο ημέρα της Εορτής, θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία υπό του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. κ Παϊσίου, ο οποίος και θα κηρύξει τον Θείον Λόγον και θα ακολουθήσει η πατροπαράδοτη ευλόγηση της σταφυλής και μικρά δεξίωσις.

Το Εσπέρας της αυτής ημέρας, 6η Αυγούστου, θα σχηματιστεί κατά τα ειωθότα, Ιερά Πομπή στον σταθμό Ταξί, ώρα 7.30΄μ.μ., για την υποδοχή της Ιεράς Εικόνος του Οσίου Πατρός Ημών Σάββα του εν Καλύμνω, αποτελουμένη από τον Ιερό Κλήρο της Νήσου, τιμητικό άγημα του 542 Σ.Ε. και του ευλαβούς λαού της Καλύμνου.

Η Ιερά Πομπή θα κατευθυνθεί διά της  οδού πού κατευθύνεται στην παραλία (διά της Εθνικής Τραπέζης) εις τον Ιερόν Μητροπολιτικόν Ναόν, όπου μετά την εναπόθεση και την προσκύνηση της Ιεράς Εικόνος, θα επακολουθήσει ο Μεθέορτος Πανηγυρικός Εσπερινός μετά Ιεράς Παρακλήσεως, χοροστατούντος του Σεβ. Ποιμενάρχου μας.

Το παρόν πρόγραμμα επέχει θέση επισήμου προσκλήσεως εις τας εορτίους εκδηλώσεις του Ναού και παρακαλούνται για τις ανωτέρω εκδηλώσεις ο Δήμος Καλυμνίων για τον σημαιοστολισμό της παραλιακής οδού, η Φιλαρμονική Δήμου Καλυμνίων, το 542ΣΕ και το Α.Τ.Καλύμνου, γιά τις ενέργειές τους.

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΑΙ ΕΚΚΛ. ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ Ι.Μ.ΝΑΟΥ

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.