ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ Τ.Σ. ΡΟΔΟΥ ΤΗΣ ΚΝΕ

Ως Τομεακό Συμβούλιο Ρόδου της ΚΝΕ, καταδικάζουμε την προσπάθεια για τη δημιουργία νέας νατοϊκής βάσης στο Αιγαίο ή την επέκταση της εγκληματικής βάσης της Σούδας , στην Κάρπαθο, πράγμα που πρότεινε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στις ΗΠΑ.

Εδώ και 66 χρόνια που δημιουργήθηκε και υπάρχει ο ιμπεριαλιστικός μηχανισμός του ΝΑΤΟ, η ανθρωπότητα έχει βιώσει χούντες, πολέμους και τρομοκρατία. Αυτός ήταν και είναι ο ρόλος ενός τέτοιου μηχανισμού που στόχο έχει την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της πλουτοκρατίας, εξάλλου από αυτούς δημιουργήθηκε, για την καταστολή και το αιματοκύλισμα των λαών. Οι κυβερνήσεις της χώρας μας, άξιοι υποστηρικτές του κεφαλαίου τόσα χρόνια όχι μόνο δεν εναντιώθηκαν στα σχέδια των ιμπεριαλιστών, όχι μόνο δεν ήταν απλοί θεατές σε όλους τους πολέμους που έγιναν κοντά ή μακριά από τη «γειτονιά μας», αλλά είχε και ενεργό συμμετοχή, αφού και στρατό έστειλε έξω από τα σύνορα, αλλά και βάσεις παραχώρησε προκειμένου να διευκολυνθούν οι μακελάρηδες των λαών, προκειμένου να αποκτήσουν οι Αμερικανοί, η ΕΕ και το ΝΑΤΟ τα δικά τους ορμητήρια.

Σ’ αυτήν τη ρότα, την ίδια πετυχημένη συνταγή προάσπισης των κερδών των μονοπωλίων και του ανοίγματος νέων αγορών, συνεχίζει και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όπου δίνοντας τα διαπιστευτήρια στους Αμερικανούς, ο υπουργός Άμυνας Π. Καμμένος ανακοίνωσε τη δημιουργία ΝΑΤΟικής Βάσης σε νησί του Ανατολικού Αιγαίου σύμφωνα με το πάγιο αίτημα των ΗΠΑ για εγκατάσταση βάσης μη επανδρωμένων κατασκοπευτικών αεροσκαφών. Ουδεμία σημασία δεν πρέπει να έχει για το λαό, για τους εργαζόμενους, για τη νεολαία αν η βάση θα είναι στη Ρόδο, στην Ικαρία ή στην Κάρπαθο που είναι και το πιθανότερο. Αυτό που πρέπει να μας απασχολεί είναι ότι η κυβέρνηση προχωρά με γοργούς ρυθμούς στην περαιτέρω εμπλοκή της χώρας μας στα φιλοπόλεμα σχέδια των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στην ευρύτερη περιοχή της Μ. Ανατολής και της Αφρικής. Στο όνομα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας και των «τζιχαντιστών», αλλά και στη δήθεν «προστασία των χριστιανικών πληθυσμών», η κυβέρνηση δίνει γη, θάλασσα και ουρανό στους ιμπεριαλιστές και επιτρέπει να γίνει το Αιγαίο πεδίο μάχης, αφού με τη νέα βάση του ΝΑΤΟ δημιουργείται ένα «τόξο» από Κύπρο – Σούδα και Κάρπαθο από όπου θα μπορούν να ελέγχουν τα πάντα, αλλά και να δημιουργήσουν μια νέα «πύλη εισόδου» στην περιοχή, σύμφωνα με τα αντικρουόμενα μονοπωλιακά τους συμφέροντα.

Οι νέοι και οι νέες δεν έχουμε κανένα συμφέρον από αυτούς του σχεδιασμούς. Η πολιτική εκείνη που τσακίζει το δικαίωμά μας στην μόρφωση, τις δωρεάν σπουδές, τη δουλειά και ζωή με δικαιώματα , είναι αυτή που δίνει 500 εκατομμύρια ευρώ σε ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς και στηρίζει την δράση του ΝΑΤΟ. Την ίδια στιγμή δηλαδή που ο μαθητής έρχεται αντιμέτωπος στο σχολείο του με χιλιάδες κενά , ο φοιτητής δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στο τεράστιο κόστος σπουδών , ο νέος άνεργος ενώ βράζει το αίμα του για δουλειά κάθεται μέσα σε τέσσερις τοίχους, ο νέος εργαζόμενος αμείβεται με τρεις και εξήντα γιατί είναι κάτω των 25, την ίδια στιγμή δίνουν και άλλα λεφτά για την ενίσχυση ιμπεριαλιστικών μηχανισμών που αιματοκυλίζουν τους λαούς.

Καμιά ολιγωρία, καμιά υποτίμηση του κινδύνου! Καλούμε το λαό των νησιών μας να ξεσηκωθεί, τις νέες και τους νέους να πρωτοστατήσουν ώστε να αποτρέψουμε τη δημιουργία ΝΑΤΟικής Βάσης Πολέμου και θανάτου στο Αιγαίο.

Σαν νεολαία , έχουμε χρέος να δηλώσουμε  ότι δεν θα επιτρέψουμε να δημιουργηθεί βάση θανάτου, ούτε στην Κάρπαθο , ούτε σε κανένα άλλο νησί του Αιγαίου. Να βροντοφωνάξουμε «ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών».

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ:

  • Δεν θα επιτρέψουμε να δημιουργηθεί καμιά βάση σε κανένα νησί.
  • Δεν θα επιτρέψουμε τα ιδρύματα μας να γειτονεύσουν με πολεμικές βάσεις.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Να κλείσει η βάση της Σούδας. Να σταματήσει η λειτουργία του Ελληνικού Στρατηγείου Επιχειρήσεων της ΕΕ στη Λάρισα. Να μην διατεθεί καμιά υποδομή που βρίσκεται στη χώρα μας και κανένας φαντάρος για την οργάνωση και το σχεδιασμό πολεμικών επιχειρήσεων της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.
  • Να γυρίσουν πίσω όλα τα τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων που βρίσκονται στο εξωτερικό, σε αποστολές του ΝΑΤΟ και της ΕΕ

Οι δυνάμεις της ΚΝΕ, έχουν ξεκινήσει το μάζεμα υπογραφών σε σχολεία, σχολές κατάρτισης, Πανεπιστήμια και χώρους δουλειάς. Η δράση αυτή δεν θα σταματήσει εδώ. Θα συνεχιστεί και μέσα από το 41ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ – ΟΔΗΓΗΤΗ αλλά και με την νέα χρονιά με νέες δράσεις.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.