Ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά και στην τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΡ χαρακτήρισε τη δήλωση του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ  κ. Δημήτρης Τσίκκης.

Αντιδράσεις στους κόλπους της  διοίκησης της ΔΕΥΑΡ προκάλεσε η δήλωση του  κ. Γιώργου Χατζημάρκου, ότι Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα παρέχει δωρεάν το νερό από το Φράγμα του Γαδουρά στην ΔΕΥΑΡ, τονίζοντας ωστόσο πως ευελπιστεί αυτή η πολιτική να αποτυπωθεί στα τιμολόγια της επιχείρησης ύδρευσης και αποχέτευσης.

Ο κ. Τσίκκης με σημερινές του δηλώσεις έκανε λόγο για επικοινωνιακά παιχνίδια από πλευράς της περιφερειακής αρχής όταν μάλιστα είναι γνωστό πως ο ίδιος έχει προαναγγείλει την επανεξέταση της τιμολογιακής πολιτικής που ακολουθεί η ΔΕΥΑΡ κατά τη διάρκεια του απολογισμού των πεπραγμένων της δημοτικής αρχής.

Ήδη η διοίκηση της ΔΕΥΑΡ επεξεργάζεται το σχέδιο της νέας τιμολογιακής πολιτικής της, με γνώμονα την  καλύτερη εξυπηρέτηση των καταναλωτών αλλά και την διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της επιχείρησης που στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο στους ίδιους τους πολίτες.

Σχολιάζοντας τη δήλωση του κ. Γιώργου Χατζημάρκου , ο κ. Δημήτρης Τσίκκης προέβη στην εξής δήλωση:

«Η σημερινή δήλωση μου δεν αποτελεί μομφή κατά του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ.Γιώργου Χατζημάρκου αλλά οφείλω από την θέση του προέδρου της ΔΕΥΑΡ ενός Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου να προασπίσω και να διαφυλάξω  τα συμφέροντα του. Όμως διερωτώμαι  από πότε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου γίνεται διαχειριστής του Φράγματος Γαδουρά και πώς θα περάσει από το Ελεγκτικό Συνέδριο την δαπάνη της λειτουργίας του, που είναι κοστοβόρα και φτάνει ετησίως το ποσό του 1,5 ή 2 εκ.ευρώ;  Από ποιους πόρους η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα καταβάλει το ποσό που απαιτείται για την λειτουργία του Φράγματος Γαδουρά όταν τα μόνα έσοδα της προέρχονται από τους Κ.Α.Π. και διατίθενται για την μισθοδοσία του προσωπικού της και γενικά των λειτουργικών της εξόδων; »

Σαν διοίκηση της ΔΕΥΑΡ θεωρούμε ότι τα 40 εκατομμύρια ευρώ που άφησε η προηγούμενη περιφερειακή αρχή θα πρέπει να δαπανούνται σ έργα υποδομών όπως κατασκευή της δεύτερης φάσης του αγωγού φράγματος προς Ν Ρόδο, περιοχή Καλαβαρδών, βελτίωση αντλιοστασίων κλπ.

Πάντως ο κ. Τσίκκης και σήμερα ξεκαθαρίζει προς κάθε κατεύθυνση, ότι η δεξαμενή που κατασκευάστηκε στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων δεν επαρκεί για την υδροδότηση του συνόλου της πόλης Ροδίων άλλα ενός τμήματος της. Παράλληλα διαμηνύει, ότι η ΔΕΥΑΡ δεν πρόκειται να ανοίξει τις κάνουλες για την υδροδότηση μέρους της πόλης Ροδίων αν δεν εξασφαλιστεί «ΕΓΓΡΑΦΩΣ» η επάρκεια του νερού και δεν ελεγχθεί εξονυχιστικά η ποιότητα του.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.