ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΒΟΥΛΗΑυτή την ώρα συζητείται στη Βουλή των Ελλήνων η ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κρεμαστινός, προς τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, αναφορικά με την απόφαση της κυβέρνησης για την κατάργηση του μειωμένου συντελεστών ΦΠΑ που ισχύει στα νησιά του Αιγαίου.

“Δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή στον ΦΠΑ μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου, για να μην υπάρξει πρόβλημα στον τουρισμό”, υποστήριξε ο κ. Βαρουφάκης, συμπληρώνοντας ότι, δεν μπορεί να υπάρξει δέσμευση από κανέναν στο διηνεκές, για τη μη κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ. Ο υπουργός Οικονομικών πρόσθεσε ακόμη ότι μόνο δική του προσωπική δέσμευση μπορεί να δώσει, η οποία αφορά στο ότι θα παλέψει για να μην καταργηθούν οι μειωμένοι συντελεστές, προσθέτοντας ότι διαπραγματεύονται ακόμη και σήμερα, αλλά υπάρχει μία απολύτως ανάλγητη αντιμετώπιση απέναντι στα νησιά. Η πίεση που ασκείται είναι ασφυκτική. Όλα τα επιχειρήματα τα προσπερνούν οι θεσμοί.

ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ ΒΟΥΛΗ“Το θέμα του ΦΠΑ είναι εθνικό και όχι μικροπολιτικό. Είναι θέμα επιβίωσης της χώρας”, επισήμανε ο κ. Κρεμαστινός, εξηγώντας την ανάγκη διατήρησής τους.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.