Φ.Χατζηδιάκος: Λύση που θα εγγυάται παραμονή στην Ευρωζώνη

Φώτης Χατζηδιάκος: «Πρέπει να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση που να εγγυάται την παραμονή και την ισότιμη συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη»

Σε μια συμβολική και συνάμα δυναμική κίνηση προέβησαν σήμερα το πρωί στο Ευρωκοινοβούλιο 18 Δήμαρχοι από τα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες με επικεφαλής τον Δήμαρχο Ρόδου και Πρόεδρο της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου, κ. Φώτη Χατζηδιάκο, εκφράζοντας τη θέληση των νησιωτικών δήμων του Νοτίου Αιγαίου για παραμονή της χώρας μας στην Ευρωζώνη ως ισότιμο μέλος της Ε.Ε..

Ο Δήμαρχος Ρόδου και Πρόεδρος της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου απευθυνόμενος στα μέλη της Επιτροπής Νήσων του Διευρωπαϊκού Δικτύου των Παράκτιων Περιφερειών της Ευρώπης (CRPM), σε Έλληνες και ξένους ευρωβουλευτές, καθώς και σε στελέχη των Ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων που συμμετέχουν στις εργασίες της 35ης Γενικής Συνέλευσης της Επιτροπής Νήσων που πραγματοποιείται σήμερα (25 Ιουνίου) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αναφέρθηκε στην κρίσιμη μάχη που δίνει η κυβέρνηση στην διαπραγμάτευση της με τους θεσμούς ζητώντας από τους Έλληνες ευρωβουλευτές να συνδράμουν, ανεξαρτήτως πολιτικού κόμματος, στις προσπάθειες της κυβέρνησης. «Στις κρίσιμες αυτές ώρες για την Ελλάδα, απαιτείται η συνδρομή όλων των φορέων, προκειμένου να διασφαλιστεί η ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας μας. Η κατάσταση επιτάσσει σοβαρότητα και υπευθυνότητα από όλους», τόνισε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου.

Στα πλαίσια της εν λόγω Γενικής Συνέλευσης, ο κ. Χατζηδιάκος αναφέρθηκε και στην ενδεχόμενη κατάργηση των συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά, τονίζοντας πως η κυβέρνηση θα πρέπει να προασπίσει με κάθε τρόπο το μοναδικό μέτρο νησιωτικής πολιτικής, το οποίο είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την επιβίωση και την αναπτυξιακή προοπτική των νησιωτικών δήμων του Αιγαίου.

Τέλος, ο Δήμαρχος Ρόδου απευθυνόμενος στα στελέχη της Γενικής Διεύθυνσης Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, υπογράμμισε πως το μεταναστευτικό είναι ένα ζήτημα που πρέπει να απασχολήσει όλα τα κράτη μέλη της Ε.Ε. και όχι μόνο τις χώρες υποδοχής, εκφράζοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νησιωτικοί δήμοι στην αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών ζητώντας από τα στελέχη της Επιτροπής να παρέχουν στους νησιωτικούς δήμους τους απαραίτητους οικονομικούς και ανθρώπινους πόρους, καθώς και τα μέσα για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του φαινομένου.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.