Μήνυμα του Δημάρχου Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκου

για την Εργατική Πρωτομαγιά

Την 1η του Μάη τιμούμε τις θυσίες και τους αγώνες των εργαζομένων για την κατάκτηση καλύτερων συνθηκών εργασίας, για δίκαιες και ανθρώπινες αμοιβές, για κοινωνική δικαιοσύνη, για μια αξιοπρεπή ζωή, για ένα καλύτερο, πιο δίκαιο αύριο.

Σε όλη αυτή την περίοδο της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης, των υψηλών ποσοστών ανεργίας, της κατάργησης των συλλογικών συμβάσεων, των συνεχών περικοπών των μισθών και των συντάξεων, της εργασιακής αβεβαιότητας και της ανασφάλειας, οι κατακτήσεις των εργαζομένων δοκιμάζονται συνεχώς.

Στο πλαίσιο αυτό της αρνητικής οικονομικής συγκυρίας απαιτείται ενότητα, αγωνιστικότητα, συλλογικότητα. Οφείλουμε να βρούμε τρόπους διεξόδου, να διεκδικήσουμε συνθήκες προοπτικής για όλους, να πάρουμε το μέλλον στα χέρια μας.

Ο Δήμος Ρόδου παραμένει σταθερά στο πλευρό των εργαζομένων, στηρίζει τους αγώνες και τα εργασιακά τους κεκτημένα, και στέκεται αρωγός στους συμπολίτες μας που δοκιμάζονται από την κρίση. Η βελτίωση της ζωής των συμπολιτών μας, η προαγωγή της κοινωνικής αλληλεγγύης και η διασφάλιση του Κράτους Πρόνοιας αποτελούν καθημερινές μας επιδιώξεις.

Καλώ όλους τους συμπολίτες μας να δώσουν ένα δυναμικό παρόν στις εκδηλώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά στέλνοντας ηχηρό μήνυμα ενότητας και αλληλεγγύης.

Όλοι μαζί μπορούμε να διεκδικήσουμε αυτά που μας ανήκουν.

Ο Δήμαρχος Ρόδου

                                                                                        Φώτης Χατζηδιάκος

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.