ΣΚΟΥΜΙΟΣΤο Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016 η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία διοργάνωσε με επιτυχία στην Αθήνα την 33η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «Ο ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ». Μεγάλη επιτυχία σημείωσε ο μαθητής της Γ΄ Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων «Ροδίων Παιδεία» ΣΚΟΥΜΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ – ΑΓΓΕΛΟΣ του Μιχάλη και της Ευδοκίας, ο οποίος κατέκτησε ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ.

Στην Ολυμπιάδα «Ο ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ» για το 2016 έλαβαν μέρος 408 μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου απ’ όλη την Ελλάδα και από σχολεία της διασποράς. Διακρίθηκαν συνολικά 27 μαθητές Γυμνασίου (κατηγορία «μικρών») και 32 μαθητές Λυκείου (κατηγορία «μεγάλων»). Οι επιτυχόντες βραβεύθηκαν σε ειδική εκδήλωση στη Μεγάλη Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Αθηνών, την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016.

Αυτές οι διακρίσεις των νέων προκαλούν  θαυμασμό και έχουμε τη βεβαιότητα ότι το επιστημονικό τους μέλλον θα είναι λαμπρό. Από το Νομό μας, στον διαγωνισμό αυτό, δικαίωμα συμμετοχής είχαν επτά μαθητές,  τα ονόματα των οποίων είναι:

ΕΛΛΗΝΑΣΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣΒ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΕΡΟΥ
ΑΝΑΣΤΑΣΑΣΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣΓ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΡΟΔΟΥ
ΣΚΟΥΜΙΟΣΝΙΚΟΛΑΟΣ-ΑΓΓΕΛΟΣΓ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ
ΒΑΣΙΛΑΚΗΑΓΝΗΑ ΛΥΚΕΙΟΥ3ο ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΡΟΔΟΥ
ΚΑΡΑΒΑΣΝΑΣΟΣΑ ΛΥΚΕΙΟΥΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΠΑΔΑΚΗΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΜΑΡΙΑΑ ΛΥΚΕΙΟΥ1ο ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΩ
ΚΩΣΤΑΣΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣΓ ΛΥΚΕΙΟΥ3ο ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΡΟΔΟΥ

 Η Διοικούσα Επιτροπή και τα μέλη του Παραρτήματος Δωδεκανήσου της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας συγχαίρουν όλους τους μαθητές για την συμμετοχή τους στους φετινούς μαθηματικούς διαγωνισμούς.

Ευχόμαστε στον Νικόλαο – Άγγελο Σκουμιό καλή συνέχεια στις προσπάθειες του.

Η Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος.

Σημαντική διάκριση μαθητή μας στην Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα

Ο Νίκος Σκουμιός κατέκτησε Χάλκινο Μετάλλιο

Ο μαθητής της Γ΄ τάξης του Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» Νίκος Σκουμιός πέτυχε ιδιαίτερα σημαντική διάκριση σε πανελλήνιο επίπεδο. Πιο συγκεκριμένα, βραβεύτηκε με χάλκινο μετάλλιο στην 33η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «Αρχιμήδης» (στην κατηγορία των μαθητών Γυμνασίου) που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 27 Φεβρουαρίου 2016.

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑΠρόκειται για μια ιδιαίτερα μεγάλη επιτυχία, αφού η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «Αρχιμήδης» είναι διαγωνισμός της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας υψηλότατου επιστημονικού επιπέδου όπου συμμετέχουν οι μαθητές με ιδιαίτερα υψηλή επίδοση στα μαθηματικά πανελληνίως.

Ο Νίκος Σκουμιός προκρίθηκε από όλες τις φάσεις των Πανελλήνιων Μαθητικών Διαγωνισμών Μαθηματικών της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, που πραγματοποιήθηκαν κατά τη φετινή σχολική χρονιά («Θαλής» και «Ευκλείδης»).

Επισημαίνεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που διακρίνεται σε μαθηματικούς διαγωνισμούς. Ο Νίκος Σκουμιός είχε πρωτεύσει ως μαθητής της Α΄ Γυμνασίου στους διαγωνισμούς «Εύδημος» και «Ίππαρχος» που διοργανώνει το Παράρτημα Δωδεκανήσου της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και ως μαθητής της Β΄ Γυμνασίου στο πανελλήνιο μαθηματικό διαγωνισμό «Θαλής».

Η Διεύθυνση των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» συγχαίρει θερμά τον Νίκο Σκουμιό για την ιδιαίτερα σημαντική διάκρισή του και του εύχεται κάθε επιτυχία στους νέους στόχους του. Επίσης, συγχαίρει και τον μαθητή της Α΄ τάξης του Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» Νάσο Καράβα που συμμετείχε στην 33η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «Αρχιμήδης» (στην κατηγορία των μαθητών Λυκείου).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.