Με τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού κ. Τέρη Χατζηιωάννου συναντήθηκε την Παρασκευή 15 Μαΐου 2015 η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου, σε συνέχεια των εθιμοτυπικών της επισκέψεων.

 Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας έθεσε στον κ. αντιδήμαρχο το ζήτημα της εξεύρεσης χώρου για την στέγασή του, της πιο στενής συνεργασίας ανάμεσα στις δύο πλευρές, αλλά και στην συνδρομή του δήμου Ρόδου σε μια σειρά από ζητήματα.

 Πιο συγκεκριμένα, η Ο.Π.Σ. Ρόδου έθεσε στο τραπέζι της συζήτησης το ζήτημα των πολιτιστικών εκδηλώσεων και της χρηματοδότησής τους, ώστε πλέον να υπάρχει διαφάνεια και ίσος καταμερισμός των επιχορηγήσεων, έπειτα από το καλεντάρι των εκδηλώσεων που θα καταθέτει έγκαιρα η Ομοσπονδία.

 Ένα ακόμη σημαντικό θέμα το οποίο τέθηκε, ήταν η ανάδειξη των παραδοσιακών ροδίτικων χορών, οργάνων και τραγουδιών τα οποία έχουν χαθεί.

 Παράλληλα ζητήθηκε η συνδρομή του αντιδημάρχου Πολιτισμού, σε συνεργασία με τον ΔΟΠΑΡ ώστε να γίνει η προμήθεια ηχοσυστημάτων που θα χρησιμοποιούνται κατά περίπτωση από τους πολιτιστικούς συλλόγους, οι οποίοι μέχρι σήμερα αναγκάζονται να δαπανούν ένα υπερβολικά μεγάλο ποσό σε κάθε εκδήλωση για την ενοικίασή τους, όπως επίσης και σύγχρονα κιόσκια τα οποία αποθηκεύονται και μεταφέρονται εύκολα.

 Επιπροσθέτως ζητήθηκε και η δικιά του βοήθεια σε θέματα φιλοξενίας εργαστηρίων στους χώρους των πολιτιστικών συλλόγων, όπως επίσης και στην καταγραφή και ανάδειξη παραδοσιακών τεχνών που χάνονται.

 Από την πλευρά του ο κ. Χατζηιωάννου δεσμεύτηκε ότι θα είναι αρωγός σε αυτή την προσπάθεια, αφού κατ’ επανάληψη έχει τονίσει τον σπουδαίο ρόλο που διαδραματίζουν οι πολιτιστικοί σύλλογοι στη Ρόδο.

 Μάλιστα το συνέδεσε άμεσα και με την διεκδίκηση της «Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης» για το 2021 από το νησί μας. Όπως εξήγησε, τα περισσότερα από τα αιτήματα που έχει καταθέσει η Ομοσπονδία, περιλαμβάνονται και στο φάκελο διεκδίκησης με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, αφού για να κερδίσει μια υποψήφια πόλη την διοργάνωση θα πρέπει να δείξει τον αντίκτυπο που θα έχει στην τοπική κοινωνία, αλλά και μετά την ολοκλήρωση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας τι θα αφήσει στην κοινωνία είτε από άποψη υποδομών, είτε από άποψη εκδηλώσεων.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.