Ο  Ι.Σ.Ρόδου συνεδρίασε εκτάκτως την Μ. Τετάρτη 08 Απριλίου 2015 με αποκλειστικό θέμα την επείγουσα κάλυψη των εφημεριακών αναγκών του Νοσοκομείου της Ρόδου. Για τον λόγο αυτό κάλεσε τους Συντονιστές Διευθυντές όλων των κλινικών και τμημάτων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου.

Παρευρέθηκαν στην συνάντηση ο αντιπρόεδρος του ΠΙΣ και Διευθυντής της Β΄Χειρουργικής κλινικής κ. Κωνσταντίνος Κουτσόπουλος, και οι κκ. Διευθυντές: της Α’ Παθολογικής Κλινικής κ. Καραταπάνης Στυλιανός, της Β’ Παθολογικής κλινικής κ. Κομνιανίδης Κωνσταντίνος, της Ουρολογικής κλινικής Παπαναστασόπουλος Ιωάννης, της Παιδιατρικής κλινικής κ. Μαχαιρίδου Κωνσταντίνα , ο Διευθυντής του τμήματος του ΤΕΠ κ. Τριάντος Γεώργιος.

Ο  Ι.Σ.Ρόδου στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων  του «περί προαγωγής της Δημόσιας Υγείας» αισθάνεται την ανάγκη να ενημερώσει και παράλληλα να κινητοποιήσει κάθε αρμόδιο όργανο ώστε να καλυφθούν οι επείγουσες ανάγκες  του Νοσοκομείου που είναι πάγιες και οξυμένες.

Κοινή διαπίστωση είναι ότι το τελευταίο διάστημα, η κατάσταση έχει επιδεινωθεί σημαντικά.

Συγκεκριμένα η Β’ Παθολογική  Κλινική καλύπτεται πλέον από μόλις 2 ειδικευμένους ιατρούς, όταν για την στοιχειώδη και ασφαλή λειτουργία της, απαιτούνται τουλάχιστον 4 (τέσσερις).

Σημαντικές ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, παρουσιάζουν επίσης  και η Α’ Παθολογική, το Τμήμα Επειγόντων περιστατικών, οι 2 χειρουργικές κλινικές, η ουρολογική κλινική, η παιδιατρική κλινική και η ψυχιατρική.

Παράλληλα τους τελευταίους μήνες έκλεισαν η νεφρολογική κλινική, η νευρολογική και η γαστρεντερολογική κλινική.

Η ολιγωρία των υπευθύνων, καθιστά αιχμάλωτους τους λίγους ιατρούς,  οδηγώντας τους σε φυσική και ψυχική εξουθένωση των δυνάμεων τους, αφού τους  καλεί να εφημερεύσουν σε διπλάσιο αριθμό από αυτό που ορίζουν οι Νόμοι του κράτους και οι Ευρωπαϊκές οδηγίες για ασφαλή εφημέρευση.

Οι βουλευτές του νομού μας και η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας θα πρέπει να απαντήσουν άμεσα και συγκεκριμένα κι όχι αοριστολογώντας, πόσες θέσεις προτίθενται να καλύψουν από αυτές που απαιτούνται. Θεωρούμε  επιβεβλημένη την άμεση παρέμβαση τους.

Δεν ζητάμε τίποτα περισσότερο από αυτά που θα όφειλαν εν έτει 2015 να θεωρούνται αυτονόητα: Δημόσια ασφαλή και επαρκή φροντίδα υγείας για όλους τους πολίτες, με αξιοπρέπεια και σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή.

Για τον λόγο αυτό ξεκινάμε άμεσα σειρά συναντήσεων με όλους τους θεσμικούς και κοινωνικούς φορείς του τόπου μας.

Για τον Ι.Σ.Ρ

         Ο Πρόεδρος                                                Ο Γενικός Γραμματέας

 Χρήστος Απ. Μαντάς                                          Ηλίας Ιωαν. Τσέρκης

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.