Άρχισαν οι χοροί στ’ Άφαντου

ΝΙΚΟΛΗΣ ΑΦΑΝΤΟΥ ΕΚΔΗΛΩΣΗ 2Την έναρξη της νέας χορευτικής περιόδου γιόρτασαν με μια ευχάριστη εκδήλωση ο Σύλλογος Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Άφαντου – «Παναγία Καθολική».  Ο σύλλογος ο οποίος στα χορευτικά του τμήματα παίρνουν μέρος περί τα 80 παιδιά και 70 ενήλικες  μετά την παρέλαση της 28ης Οκτώβριου, μαζεύτηκαν στον πανοραμικό χώρου του μοναστηρίου του Προφήτη Ηλία όπου και πέρασαν μια ευχάριστη ημέρα όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι.

ΝΙΚΟΛΗΣ ΑΦΑΝΤΟΥ ΕΚΔΗΛΩΣΗ 3Ο σύλλογος φρόντισε να έχει έτοιμη την μεγάλη του ψησταριά οπού έψησαν όσοι ήθελαν, και πρόσφερε δώρα σε όλα τα παρευρισκόμενα παιδιά και δωρεάν αναψυκτικά, νεράκια στα παιδιά και μπύρες και κρασί στους ενήλικες.  Ακολούθησαν παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους και τελείωσαν με παραδοσιακούς χορούς στο χώρο του μοναστηρίου. Παιχνίδια όπως τρέξιμο με τσουβάλι, σκυταλοδρομία/κουτσό για τα παιδιά και στυλό στο μπουκάλι, τράβηγμα σχοινιού και σπάσιμο μπαλονιού για τους μεγάλους και το γέλιο που έπεσε από μικρούς και μεγάλους δεν περιγράφεται.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του συλλόγου Γιώργος Νικολής:

ΝΙΚΟΛΗΣ ΑΦΑΝΤΟΥ ΕΚΔΗΛΩΣΗ«Για εμάς η διοργάνωση  τέτοιου τύπου εκδηλώσεων είναι σημαντική διότι πρέπει να περνάμε καλά και από την άποψη ότι παιδιά και ενήλικες είναι μαζί σαν μια μεγάλη οικογένεια. Αυτό ενδυναμώνει και το κοινωνικό αίσθημα των παιδιών όταν βλέπουν ότι οι μεγάλοι και οι γονείς τους είναι μαζί τους και διασκεδάζουν μαζί σαν μια μεγάλη οικογένεια. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την ενορία μας και τον πάτερ Γεώργιο Καπάκα που μας παραχώρησε ρεύμα από το μοναστήρι για το ηχητικό μας σύστημα.  Ευχαριστούμε επίσης όσους μας βοήθησαν με διαφόρους τρόπους  ώστε ακόμα μια εκδήλωση μας να στεφτεί με μεγάλη επιτυχία».

ΝΙΚΟΛΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.