• ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΟΥΣΑΝ… ΜΑΣ ΠΗΡΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΔΙ !
  • Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΒΑΖΕΙ ΧΕΡΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΥΜΠΑΡΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ !

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Χ. ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΕΣΜΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑΚΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ.

Ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κος Χ. Κόκκινος με αφορμή  την χθεσινή (20/4/2015) Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης  με την οποία δεσμεύονται  τα ταμειακά διαθέσιμα  των Περιφερειών και των Δήμων, δήλωσε ότι :

΄΄ Με πρακτικές που καταγγέλλονταν στο παρελθόν( Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου) η κυβέρνηση επικαλείται σήμερα ‘’έκτακτη περίπτωση εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης’’ και δεσμεύει τα ταμειακά διαθέσιμα των Περιφερειών και των Δήμων της χώρας, και αφού προηγήθηκε η  υποχρεωτική δέσμευση και των διαθεσίμων των Ασφαλιστικών Ταμείων !!!

Η κυβέρνηση με αυτό τον τρόπο βάζει χέρι στον ΄΄ κουμπαρά΄΄ της Αυτοδιοίκησης , την οποία και αποδυναμώνει αντί να την ενισχύει με πόρους που είναι απαραίτητοι και που ήδη έχουν περιοριστεί  με τις περικοπές στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων( ΠΔΕ). Όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός μας : ΄΄Εκεί που μας χρωστούσαν … μας πήραν και το βόδι !’’. Πρόκειται για πράξη η οποία δεν συμβάλλει στην Ανάπτυξη και στην στήριξη του Κοινωνικού Κράτους καθώς  η Αυτοδιοίκηση πρέπει να αντιμετωπίζεται ως σύμμαχος και όχι ως αντίπαλος της κυβέρνησης στα μεγάλα ζητήματα που αφορούν τον τόπο.

Είναι δίκαιες οι διαμαρτυρίες τόσο της Ένωσης Περιφερειών Eλλάδας ( ΕΝ.Π. Ε.) όσο και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος ( Κ.Ε.Δ.Ε) και καθίσταται επιβεβλημένη η προσφυγή στην Δικαιοσύνη καθώς η υπόθεση δεν αφορά μόνο τους αιρετούς στις Περιφέρειες και στους Δήμους αλλά ολόκληρη την κοινωνία , γιατί τα χρήματα που θα λείψουν από τις Περιφερειακές και τις Δημοτικές Αρχές  είναι περιουσία του ελληνικού λαού και μόνο αυτού!

Με μέτρα-ασπιρίνες  τέτοιου είδους( που συνιστούν στην ουσία πράξεις αναποτελεσματικής δημοσιονομικής διαχείρισης ) δεν λύνεται το πρόβλημα της ρευστότητας στο Δημόσιο για την καταβολή των μισθών και των συντάξεων .

Η κυβέρνηση οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της και να αντιληφθεί ότι πλήττει ευθέως την ανεξαρτησία του θεσμού των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης( ΟΤΑ) στους οποίους  δημιουργεί λειτουργικά προβλήματα που θα έχουν άμεσο αντίκτυπο στην ελληνική κοινωνία ‘’

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.