• ‘’ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΙΩΜΕΝΩΝ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ ΦΠΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΖΗΤΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ‘’
  • ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ Χ. ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΧΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ κ. Β. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κος Χ. Κόκκινος στα πλαίσια τακτικής ενημέρωσης των ΜΜΕ Ρόδου σήμερα Πέμπτη 28/5/2015 στα γραφεία της Π.Ν.Α. στη Ρόδο, τοποθετήθηκε για τρέχοντα ζητήματα της επικαιρότητας.

Επίσης είχε συνάντηση Εργασίας με τον Γ.Γ. Πληθυσμού και Κοινωνικής Συνοχής του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Β .Παπαδόπουλο

Συγκεκριμένα:

Κινητοποιήσεις για τους συντελεστές ΦΠΑ:

Ο Χ. Κόκκινος εκτίμησε ως θετική κίνηση  την αποψινή πανροδιακή κινητοποίηση( 9μμ) στην Πλατεία Κύπρου για την διατήρηση των μειωμένων συντελεστών του ΦΠΑ στα νησιά μας, και επισήμανε ότι :

΄΄ Από τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο του 2014 είχα επισημάνει την ανάγκη εγρήγορσης για την διαφύλαξη των ειδικών συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου. Οι κινητοποιήσεις έπρεπε να είχαν γίνει νωρίτερα , οργανωμένα και με συντονισμό και σχέδιο. Κράτησα σταθερή στάση από τότε και θεωρώ ότι σήμερα(που πυκνώνουν πάλι τα σύννεφα και η απειλή είναι μεγάλη για τα νησιά και τον τουρισμό ) η κατάργηση τους συνιστά αντικοινωνική και ‘’ αντινησιωτική’’ ενέργεια, που καταργεί την ρήτρα νησιωτικότητας στο ελληνικό Σύνταγμα . Ο πρωθυπουργός έδωσε προεκλογικά προσωπική δέσμευση εδώ στη Ρόδο για την διατήρηση των ειδικών συντελεστών ΦΠΑ , το ίδιο δε έκανε μετεκλογικά και ο Υπουργός Οικονομικών στην Βουλή. Οφείλουν να σεβαστούν τον λόγο τους και την υπόσχεση τους. Οφείλουν να σεβαστούν το δικαίωμα της κοινωνίας μας για συμμετοχή στην προσπάθεια ανάπτυξης.

Κυβέρνηση και δανειστές πρέπει να συνειδητοποιήσουν το αυτονόητο: θα πληγεί η τοπική επιχειρηματικότητα, ο τουρισμός, η κοινωνική συνοχή και φυσικά το κύμα ακρίβειας θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στα λαικά στρώματα και στην ήδη υφεσιακή οικονομία τόσο των νησιών όσο και της χώρας.  Να επισημάνω ότι θα χάσουμε βαθμούς ανταγωνιστικότητας σε σχέση με την γείτονα χώρα και οι προοπτικές για τον τουρισμό- την βαριά βιομηχανία του τόπου – θα είναι αρνητικές. Αλίμονο εάν εκτός από την κατάργηση των ειδικών συντελεστών ,αυξηθεί και ο Φ.Π.Α. στον τουρισμό! Δεν είναι ζήτημα πολιτικής σύγκρουσης αλλά κοινωνικής επιβίωσης ‘’

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ- ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΔΙΑΦΥΛΑΣΣΟΝΤΑΙ ΤΑ ΚΕΚΤΗΜΕΝΑ – ΟΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ 29/5/2015 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΥΠΡΟΥ.

–  Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους δανειστές και την πιθανή συμφωνία, ο Χ. Κόκκινος επισήμανε ότι:

‘’ Κορυφώνεται η αγωνία στην κοινωνία την ώρα που η αγορά στενάζει, επιχειρήσεις κλείνουν και ξεκινάει μια τουριστική περίοδος -όχι με τους καλύτερους οιωνούς-  λόγω της αβεβαιότητας. Είναι χρέος της κυβέρνησης να πείσει κατ αρχήν την εσωκομματική της πλειοψηφία και να καταλήξει σε μια επωφελή για την χώρα συμφωνία με τους δανειστές,  και αυτοί να καταλάβουν από την πλευρά τους ότι δεν έχουν να κάνουν με αριθμούς, αλλά με ανθρώπους’’

Συνάντηση Εργασίας με τον ΓΓ Πληθυσμού και Κοινωνικής Συνοχής του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Β .Παπαδόπουλο

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κος Χ. Κόκκινος είχε σήμερα Πέμπτη 28/5/2015 συνάντηση εργασίας στα γραφεία της Π.Ν.Α στη Ρόδο με τον Γενικό Γραμματέα Πληθυσμού και Κοινωνικής Συνοχής του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Β. Παπαδόπουλο. Στην συνάντηση συζητήθηκαν τα θέματα της μαζικής προσέλευσης παράτυπων μεταναστών στα νησιά του Ν. Αιγαίου και της ανάγκης ουσιαστικής αντιμετώπισης του φαινομένου. Ο Χ. Κόκκινος ζήτησε από την κυβέρνηση συγκεκριμένο πλάνο αντιμετώπισης του προβλήματος και ενημέρωσε τον κ. Γενικό  για τα τελευταία τραγικά γεγονότα που έλαβαν χώρα στα νησιά μας επισημαίνοντας ότι απαιτείται :

–  Εθνική συνεννόηση για την ουσιαστική αντιμετώπιση του φαινομένου

–  Χρηματοδότηση  και ενίσχυση της φύλαξης των νησιών μας .

–  Έμπρακτη υποστήριξη και ουσιαστική μέριμνα από την Ε.Ε.

–   Άμεσες ενέργειες με σχέδιο και αποτελεσματικότητα

Ο Γ.Γ- ο οποίος ανέλαβε πρόσφατα τα καθήκοντα του- πραγματοποιεί μια σειρά επαφών στην περιοχή μας και εντός των ημερών- αφού επεξεργαστεί τα αποτελέσματα της διαβούλευσης- θα ανακοινώσει το πλάνο δράσης.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.