Ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κος Χ. Κόκκινος παρέστη στις 19/4/2015 στις επετειακές εκδηλώσεις στη Ρόδο για την ημέρα του Φιλελληνισμού και της Διεθνούς Αλληλεγγύης.  Παρακολούθησε την δοξολογία στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού Ρόδου και κατέθεσε στεφάνι εκπροσωπώντας την ΠΝΑ (ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου παρέστη την ίδια ώρα σε εκδηλώσεις ιστορικής μνήμης στην Ν. Ρόδο). Στo τέλος της εκδήλωσης ο Χ. Κόκκινος μίλησε σε εκπροσώπους των ΜΜΕ επισημαίνοντας τα εξής:

“Η σημερινή επετειακή εκδήλωση που είναι αφιερωμένη στον Φιλελληνισμό και την Διεθνή Αλληλεγγύη, είναι έντονα επίκαιρη λόγω της κρισιμότητας των στιγμών που περνάει ο Ελληνισμός, αλλά και λόγω του καθοριστικού ρόλου που παίζει ο διεθνής παράγοντας. Στην πλούσια ελληνική ιστορία αναδείχθηκαν γενναίες μορφές- όπως ο Λόρδος Βύρωνας κ.α- που έδειξαν τα φιλελληνικά τους αισθήματα και την αλληλεγγύη τους για την πατρίδα μας και μάλιστα κάποιοι από αυτούς έχασαν  την ζωή τους.

Η χώρα μας όποτε κλήθηκε (βλ. Παγκόσμιοι Πόλεμοι) στήριξε τον αγώνα της Διεθνούς Κοινότητας, χύνοντας ποτάμια αίματος, για την προάσπιση της  Δημοκρατίας και της Ελευθερίας. Σήμερα ο ελληνικός λαός έχει ανάγκη την διεθνή αλληλεγγύη προκειμένου να ξεπεράσει τις δύσκολες συνθήκες τις οποίες βιώνει. Έχει ανάγκη από ουσιαστική στήριξη και από αληθινούς πατριώτες και όχι πατριδοκάπηλους .

Eίναι η ώρα που ο καθένας (στην Ελλάδα και στο εξωτερικό) αναλαμβάνει πλέον τις ευθύνες του”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.