Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου , κ. Χ. Κόκκινος με αφορμή την ανακοίνωση των βάσεων των πανελληνίων εξετάσεων για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ανακοινώθηκαν σήμερα οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας . Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος κάποιοι χαμογέλασαν γιατί πέτυχαν το στόχο τους , αλλά και κάποιοι στενοχωρήθηκαν , γιατί δεν ευοδώθηκαν οι προσπάθειες τους .

Αισθάνομαι την ανάγκη ως γονιός , ως εκπαιδευτικός και ως άνθρωπος της αυτοδιοίκησης να απευθυνθώ σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στον αγώνα των Πανελληνίων εξετάσεων , αλλά και στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς .

  • Σε αυτούς που πέτυχαν το στόχο τους να εισαχθούν στη Τριτοβάθμια Εκπαίδευση τους συγχαίρω θερμά . Έδωσαν τη μάχη και κέρδισαν . Οφείλουν να συνεχίσουν και να μην επαναπαυτούν . Οι προσπάθειες πρέπει να είναι διαρκείς , ο αγώνας για δια βίου εκπαίδευση συνεχής. Η απόκτηση γνώσεων είναι το βασικό εφόδιο για να ανταποκριθούν στις σύγχρονες προκλήσεις .
  • Σε αυτούς που δεν πέτυχαν το στόχο τους να εισαχθούν στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας . Ψηλά το κεφάλι , έδωσαν μια μάχη που δεν την κέρδισαν  , όμως η ζωή είναι γεμάτη αγώνες και δίνει πολλές ευκαιρίες. Αν προσπαθήσουν και βελτιώσουν τα λάθη τους , θα τα καταφέρουν . Τη πρόσκαιρη απογοήτευση να τη διαδεχτεί η αισιοδοξία και η οργανωμένη προσπάθεια .
  • Στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς θα αναφέρω το αυτονόητο και αυτό που στη συντριπτική τους πλειοψηφία πράττουν . Να είναι σταθερά κοντά στα παιδιά .
  • Η επιτυχία μας ως λαός είναι να διδασκόμαστε από τα λάθη μας , να ενθαρρυνόμαστε από τις επιτυχίες μας και να προχωράμε με στόχο να ανοίξουμε επιτυχημένους δρόμους . Η αρνητική συγκυρία που βιώνει ο ελληνικός λαός στη χώρα μας  που μαστίζεται από την οικονομική κρίση μας στέλνει το μήνυμα –δίδαγμα ότι :

                Tίποτα δεν χαρίζεται και όλα κατακτιούνται με αγώνες .

                 Η επένδυση στη γνώση είναι η απάντηση στη κρίση .

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.