Οι δύο εφοριακοί, που είναι υπάλληλοι της Δ.Ο.Υ. Ηρακλείου Κρήτης, 54 και 40 ετών, κρατούνται από χθες το πρωί στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου και σύμφωνα με το ρεπορτάζ της blackmonday.gr, οδηγούνται σήμερα στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών. 

Κατηγορούνται για τη διάπραξη των αδικημάτων της παθητικής δωροδοκίας και της παράβασης καθήκοντος και έχουν αποδεχθεί την τέλεση των πράξεων που τους βαρύνουν κατά την προανακριτική διαδικασία. Οι ίδιοι βρίσκονταν στη Ρόδο εδώ και 4 ημέρες, στο πλαίσιο μετάβασης κλιμακίου ελέγχου στο νησί.

Στις 26 του μήνα, επισκέφθηκαν επιχείρηση ενοικιαζόμενων οχημάτων στο Νιοχώρι της Ρόδου. Με την ολοκλήρωση του ελέγχου, ενημέρωσαν τον ιδιοκτήτη πως έχουν διαπιστώσει την ύπαρξη οικονομικής παράβασης από μέρους του και πως εάν τους έδινε ένα «χαρτζιλίκι», δε θα τη βεβαίωναν (!) Τελικά συμφώνησαν στο ποσό των 300 ευρώ.

Όμως, χθες το πρωί, ο επιχειρηματίας, αποφάσισε να ενημερώσει τους αξιωματικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, οι οποίοι οφείλουμε να ομολογήσουμε πως μέσα σε σχεδόν μία ώρα, οργάνωσαν μία ολόκληρη επιχείρηση. Συγκεκριμένα, ενημερώθηκαν γύρω στις 8 το πρωί και στις 09.30, είχαν συλλάβει τους εμπλεκόμενους.

Εφοριακοί και επιχειρηματίας συναντήθηκαν στην επιχείρηση των ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων. Ο επιχειρηματίας τους έδωσε τα 300 ευρώ και μόλις βγήκαν από την επιχείρηση, συνελήφθησαν έχοντας στην κατοχή τους, τα χαρτονομίσματα που είχαν προσημειώσει οι αστυνομικοί.

Η Ελληνική Αστυνομία, παρακαλεί τυχόν άλλα θύματα των συγκεκριμένων εφοριακών να επικοινωνήσουν με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου στο τηλέφωνο: 22410 23294 και να καταγγείλουν το περιστατικό. Εάν δηλαδή, μέσα σε αυτό το τετραήμερο, έχει κάποιος άλλος επιχειρηματίας δεχθεί εκβιασμό, να το καταγγείλει άμεσα (!)

Σε κάθε περίπτωση, όποιος ή όποια, διαπιστώνει τέτοιες συμπεριφορές από δημόσιους λειτουργούς, να απευθύνεται αμέσως στην Αστυνομία.

Πηγή: www.blackmonday.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.