Με κύπελλο επέστρεψαν οι ωφελούμενοι του «ΕΛΠΙΔΑ»

από το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Αναπηρίας και Μη IDFD

Αντιπροσωπεία οκτώ ατόμων της ομάδας «Χορευτές της ΕΛΠΙΔΑΣ» του Δωδεκανησιακού Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρίες – Κέντρου Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας «ΕΛΠΙΔΑ», συμμετείχαν στο 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Αναπηρίας και Μη IDFD, το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 18, 19 & 20 Μαΐου 2018 στην Καρδίτσα και στο Μουζάκι. Η αντιπροσωπεία του «ΕΛΠΙΔΑ», παρέμεινε στον τόπο διεξαγωγής της εκδήλωσης την Παρασκευή 18 και το Σάββατο 19 Μαΐου 2018.

Οι χορευτές που συμμετείχαν ήταν οκτώ και συγκεκριμένα οι: Εμμανουήλ Ροδίτης, Μαρία Πήλιου, Τσαμπίκα Καπούλα, Ελευθέριος Χατζησταμάτης, Αρχοντούλα Βρουβή, Εμμανουήλ Βρουβής, Μαρία Γιωργάκη και Νικόλαος Σαββίδης, οι οποίοι παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς της Δωδεκανήσου και ειδικότερα χορούς της Ρόδου που μνημονεύονται σε Αρχαγγελίτικους γάμους.

Παρουσίασαν κάτω χορό, που αποτελεί τον εναρκτήριο χορό στο γλέντι του γάμου στον Αρχάγγελο, ίσσο Ρόδου, σούστα Ρόδου και το ιδιαίτερα γνωστό στην περιοχή Ρηνάκι, με το οποίο και ολοκληρώνεται το Αρχαγγελίτικο γλέντι!  Η πρόεδρος του «ΕΛΠΙΔΑ», μοίραζε παράλληλα στους θεατές μελεκούνια, ενώ παρέσυρε στην πίστα και την κριτική επιτροπή!

Το «ΕΛΠΙΔΑ» κέρδισε την τρίτη θέση ανάμεσα σε είκοσι συμμετέχοντες και κατάφερε να σηκώσει το πολυπόθητο κύπελλο, το οποίο παραδόθηκε στους ωφελούμενους/χορευτές μαζί με τα μετάλλιά τους.

Την αντιπροσωπεία συνόδεψε η πρόεδρος του Δωδεκανησιακού Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρίες – Κέντρου Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας «ΕΛΠΙΔΑ» Σταυρίτσα Καπούλα και ο χοροδιδάσκαλος – νοσηλευτής Γεώργιος Καραγιαννάκης, ο οποίος χόρεψε μαζί με τους ωφελούμενους.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.