Αγωγή Υγείας και πρόληψη του καπνίσματος σε σχολεία της Ρόδου

Η Μ.Υ. ΠΕΔΥ Ρόδου του Υπουργείου Υγείας και της 2η ΔΥΠΕ υλοποίησε το πρόγραμμα Αγωγής Υγείας και πρόληψης του καπνίσματος σε Δημοτικά Σχολεία της περιοχής μας στο νησί της Ρόδου.

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε σε 13 Δημοτικά Σχολεία, κατόπιν συνεννοήσεως με την κα. Λόη Ποθητή, Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου και διήρκεσε από τις 10/11/2014 έως τις 15/5/2015.

Συνολικά ενημερώθηκαν 870 παιδιά Ε’ και ΣΤ’ Τάξης για το κάπνισμα και τις βλαβερές του συνέπειες στην υγεία μας.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε ομιλία και συζήτηση με τα παιδιά, παρουσίαση σε power point, προβολή βίντεο και διανομή έντυπου υλικού σχετικά με το θέμα του καπνίσματος. Τα παιδιά έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για το θέμα και συμμετείχαν ενεργά σε όλες τις παρουσιάσεις. Οι ομιλίες οργανώθηκαν και διεξήχθησαν από την Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας της Μ.Υ. ΠΕΔΥ Ρόδου κα. Ευαγγελία Μπολομύτη, Επισκέπτρια Υγείας.

Τα σχολεία στα οποία έγιναν οι ομιλίες και ενημερώθηκαν οι Ε’ και ΣΤ’ τάξεις ήταν το 1ο – 2ο – 3ο – 5ο – 6ο – 7ο Δ.Σ. Ρόδου, Δημοτικό Σχολείο Κοσκινού, Δημοτικό Σχολείο Ασγούρου, 1ο – 2ο – 3ο Δημοτικό Σχολείο  Ιαλυσού 1ο – 2ο Δ.Σ. Καλυθιών .

Γραμματεία Τύπου ΜΥ ΠΕΔΥ Ρόδου

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.