ΤΣΙΠΡΑΣΤην κρυφή λίστα των μεταρρυθμίσεων που προτείνει στους δανειστές ο  Αλέξης Τσίπρας υποστηρίζει ότι δημοσιεύει κατ’ αποκλειστικότητα η γερμανική εφημερίδα Bild.

Στην εν λόγω λίστα ο πρωθυπουργός φαίνεται ότι έχει αποφασίσει να αναιρέσει σειρά από τις προεκλογικές του δεσμεύσεις, καθώς οι προτάσεις του απέχουν από το Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, ωστόσο δίνουν νέα δυναμική στις διαπραγματεύσεις καθώς φέρνουν εγγύτερα τη χρηματοδότηση από τους δανειστές.

Το δημοσίευμα, επικαλούμενο πηγές από την Αθήνα, υποστηρίζει ότι με πρωτοβουλία Τσίπρα αναζητείται η “χρυσή τομή”.

“Σύμφωνα με πληροφορίες της Bild από κυβερνητικούς κύκλους στην Αθήνα, προκειμένου να καταβληθεί η τελευταία δόση του δεύτερου πακέτου βοήθειας, ύψους 7,2 δισ. ευρώ, ο έλληνας πρωθυπουργός παραιτείται ακόμη και από κεντρικές προεκλογικές του υποσχέσεις”, τονίζει το άρθρο.

Η Bild σημειώνει ότι ο πρωθυπουργός προτείνει πέντε βασικά σημεία στους δανειστές, έχοντας ως κεντρικό στόχο την αποδέσμευση μέρους των 7,2 δισ. ευρώ της τελευταίας δόσης από το πακέτο στήριξης.

Τα σημεία της λίστας Τσίπρα:

1. Η κυβέρνηση υπαναχωρεί από την προεκλογική της δέσμευση για αύξηση του βασικού μισθού και για ενίσχυση των εργασιακών δικαιωμάτων.

2. Φόρος πολυτελείας για πολυτελή ταξίδια στα ελληνικά νησιά. Ο φόρος αυτός θα πρέπει να αντικαταστήσει την αύξηση του ΦΠΑ και θα βαρύνει όλους τους Έλληνες.

3. Οι επικουρικές συντάξεις θα μειωθούν.

4.  Θα σταματήσει η πρόωρη συνταξιοδότηση των εργαζομένων.

5. Τα έσοδα από τις ιδιωτικοποιήσεις των κρατικών επιχειρήσεων θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη μείωση του ελληνικού χρέους.

nooz.gr

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.