Στη Ρόδο βρέθηκαν σήμερα ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Τουρισμού και Επισιτισμού και ο Γενικός Γραμματέας Παναγιώτης Προύντζος και Γιώργος Χότζογλου.

Συνοδευόμενοι από τον πρόεδρο του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου Θανάση Σταμούλη και παρουσία του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Ρόδου Σάββα Χατζησάββα, παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου, στο πλαίσιο της οποίας αναφέρθηκαν στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζονται.

Από τη σημερινή συνέντευξη Τύπου

Από τη σημερινή συνέντευξη Τύπου

«Η κυβέρνηση επέλεξε το δρόμο της ρήξης ενώ υποσχέθηκε συμφωνία», είπε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Τουρισμού και Επισιτισμού Παναγιώτη Προύντζος, εκφράζοντας την ανησυχία τους για τις συνέπειες που θα υπάρξουν στον τουρισμό.

«Προκαλείται απόλυτη ασφυξία στις όποιες υγιείς επιχειρήσεις έχουν απομείνει», προσέθεσε.

Αναφερόμενος στα προβλήματα του κλάδου τόνισε κυρίως τις απλήρωτες αποδοχές, την υπερεργασία και τη μαθητεία – ψευτο μαθητεία με υπαλλήλους 40 ετών!

Σε ότι αφορά στη Ρόδο υποστήριξε ότι σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει 30 με 40 ξενοδοχεία καθυστερούν την καταβολή των μισθών, ενώ 2 ξενοδοχεία παρουσιάζουν αδίστακτη συμπεριφορά. Βέβαια ξεκαθάρισε ότι η κατάσταση στην περιοχή είναι πολύ καλύτερη απ’ αυτή που ισχύει σε άλλες περιοχές, όπως είναι η Μύκονος.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου Θανάσης Σταμούλης, ανακοίνωσε ότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί δεν θα πραγματοποιούν ελέγχους τουλάχιστον μέχρι τις 7 Ιουλίου, με άνωθεν εντολές!

«Ελπίζουμε να μην εκμεταλλευτούν οι ξενοδόχοι το κλείσιμο των τραπεζών και δεν πληρώσουν το προσωπικό», είπε, προσθέτοντας ότι ο κόσμος υποφέρει. Ο ίδιος αναφέρθηκε και στο πρόβλημα με τη μαθητεία, αναφέροντας ως παράδειγμα ξενοδοχείο στ’ Αφάντου που απασχολεί 35 μαθητές, έχοντας 50 εργαζόμενους.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.