ΑΚΑΤΑΝΙΚΗΤΗ ΛΑΜΨΗ ΣΤΑ ΝΕΑ HELLENIC DUTY FREE SHOPS

Ένα αστραφτερό και ακατανίκητο διαμάντι στη φαρέτρα των Ροδίων

Παρουσία ισχυρών προσωπικοτήτων, εκπροσώπων του πολιτικού, επιχειρηματικού και δημοσιογραφικού κόσμου, πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018, τα εγκαίνια των ανακαινισμένων Hellenic Duty Free Shops, στο Διεθνή Αερολιμένα Ρόδου «Διαγόρας».

Την κορδέλα των εγκαινίων έκοψαν ο πρόεδρε της Dufry A.G. Juan Carlos Torres Carretero, ο διευθύνων σύμβουλος Νοτιοανατολικής Ευρώπης & Αφρικής Pedro Castro, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας «Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών Α.Ε.» Γεώργιος Βελέντζας, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Κοπελούζου Δημήτρης Κοπελούζος και ο αντιπρόεδρος της Fraport Greece Χρήστος Κοπελούζος.

Κατά την έναρξη της τελετής των εγκαινίων η παρουσιάστρια δημοσιογράφος Άννα Σαρρή, σημείωσε πως «η Ρόδος εκπέμπει σήμερα τη λάμψη που κρύβει βαθιά μέσα της», προσθέτοντας πως «η Hellenic Duty Free Shops σε αγαστή συνεργασία με την άριστη Fraport Greece, ανοίγει μία πύλη στον κόσμο, προχωρώντας εκατοντάδες βήματα μπροστά και προσφέροντας στη Ρόδο ένα δείγμα όσων της αξίζουν». Μάλιστα επισήμανε πως «τα εγκαίνια των νέων Hellenic Duty Free Shops, προσφέρουν ένα αστραφτερό και ακατανίκητο διαμάντι στη φαρέτρα όλων όσων εκπροσωπούν ή δραστηριοποιούνται στο νησί. Σε ένα νησί που αποκτά δειλά – δειλά, αλλά σταθερά και ακλόνητα, τα θεμέλια μίας πρωτόγνωρης ευκαιρίας να πρωταγωνιστήσει». 

Οι νέοι εμπορικοί χώροι της εταιρίας αποτελούν μέρος της εντός και εκτός Schengen περιοχής του αεροδρομίου, κατέχουν συνολική έκταση 1.466 τ.μ. και είναι αυξημένοι κατά 38% σε σχέση με τους προηγούμενους χώρους τους οποίους κατείχε. Οι εργασίες ανακατασκευής και διαμόρφωσης τους, η οποία πραγματοποιήθηκε σε αγαστή συνεργασία με τη Fraport Greece σε εξαιρετικά σύντομο χρονικό διάστημα, αποτελεί μέρος του σχετικού προγράμματος  της μητρικής εταιρείας Dufry, για εμπειρία “παγκόσμιας κλάσης” στους πελάτες των καταστημάτων της.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας «Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών Α.Ε.» Γεώργιος Βελέντζας, κηρύσσοντας την επίσημη έναρξη της τελετής των εγκαινίων, ανέφερε – μεταξύ άλλων – :

«Βρισκόμαστε σε ένα χώρο, που αποτελεί την καλύτερη έκφραση της Ευρωπαϊκής Ελλάδος. Σε ένα χώρο που συνυπάρχουν η καθαριότητα, ο σεβασμός, το χαμόγελο, η  τάξη, η ευγένεια και η καλαισθησία. Και αυτά τα στοιχεία είναι που επιβάλλουν σε όλους, ακόμη και στον πιο «παράξενο»  Έλληνα να προσαρμόζεται στο περιβάλλον, αλλά και να αισθάνεται υπέροχα. Πιστεύουμε ότι στη διαμόρφωση αυτού του περιβάλλοντος και αυτής της εικόνας, συμβάλλουμε κι εμείς με τα καταστήματά μας».

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας «Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών Α.Ε.» Γεώργιος Βελέντζας

Της ομιλίας του, ακολούθησε η τοποθέτηση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του Ομίλου Κοπελούζου Δημήτρη Κοπελούζου, ο οποίος αναφέρθηκε στην επίπονη προσπάθεια που συντελείται για την ολοκλήρωση με επιτυχία του προγράμματος αξιοποίησης και αναβάθμισης των δεκατεσσάρων (14) περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Κοπελούζου Δημήτρης Κοπελούζος.

Με την ολοκλήρωση της τοποθέτησης του κου Κοπελούζου, αναφέρθηκε – στο πλαίσιο της παρουσίασης – πως «ο καινοτόμος και άριστος Δημήτρης Κοπελούζος, συνεχίζει να ηγείται της κατάκτησης του βάθρου της κορυφής για την Ελλάδα”, καθώς και ότι «Ο Όμιλος Κοπελούζου ανακηρύχθηκε νικητής του διαγωνισμού IJGlobal για το καλύτερο ευρωπαϊκό έργο του 2017 σε ότι αφορά τα δεκατέσσερα (14) περιφερειακά αεροδρόμια, ενώ έθεσε την ελληνική υπογραφή στο πιο σύγχρονο αεροδρόμιο της Ρωσίας”.

Ο πρόεδρος της Dufry A.G. Juan Carlos Torres Carretero, προσερχόμενος στο βήμα, ανέφερε – μεταξύ άλλων – :

«Είμαστε αποφασισμένοι να αναβαθμίσουμε την εμπειρία των πελατών σε όλα τα Ελληνικά αεροδρόμια. Είμαστε πεπεισμένοι ότι οι επιβάτες θα εκτιμήσουν τις προσπάθειές μας και εμείς θα ανταποκριθούμε στις υψηλότερες προσδοκίες τους. Τα αεροδρόμια είναι οι πύλες εισόδου της κάθε χώρας και η πρώτη και τελευταία εντύπωση στα ταξίδια μας. Η συνεργασία μας με τη Fraport Greece στοχεύει στην αναβάθμιση της ταξιδιωτικής εμπειρίας προσφέροντας ένα άνετο και ευχάριστο περιβάλλον για όλους τους επιβάτες».

Ο πρόεδρος της Dufry A.G. Juan Carlos Torres Carretero

Ο διευθύνων σύμβουλος Νοτιοανατολικής Ευρώπης & Αφρικής Pedro Castro, δήλωσε:

«Είναι χαρά μου που βρίσκομαι σήμερα εδώ στην υπέροχη Ρόδο για τα εγκαίνια των νέων καταστήματα μας. Σε  συνεργασία  με τη Fraport Greece, έχουμε επενδύσει στην ανάπτυξη υψηλού επιπέδου υπηρεσιών. Τα Καταστήματα Αφορολόγητων Ειδών, μέλος του Ομίλου Dufry, με την ενθουσιώδη και αφοσιωμένη ομάδα του, προσφέρουν πάντα την καλύτερη ταξιδιωτική εμπειρία»,

ενώ ο Γενικός Διευθυντής Εμπορικής & Επιχειρηματικής Ανάπτυξης της Fraport Greece Γιώργος Βήλος – ανέφερε πως:

«Πριν από ένα χρόνο ξεκινήσαμε με την εταιρεία Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών Α.Ε. μία στρατηγική συνεργασία στοχεύοντας στη δημιουργία και ανάπτυξη σύγχρονων εμπορικών χώρων. Σήμερα, εγκαινιάζοντας τα νέα Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών στο αεροδρόμιο της Ρόδου «Διαγόρας», βλέπουμε το όραμά μας να μετουσιώνεται σε πραγματικότητα, γεγονός που μας κάνει ιδιαίτερα περήφανους. Σύντομα, και τα 14 αεροδρόμια που διαχειρίζεται η Fraport Greece θα διαθέτουν  εμπορικούς χώρους διεθνών προδιαγραφών που θα είναι αντάξιοι των προσδοκιών των επιβατών και των προορισμών που εξυπηρετούν, προσφέροντας μια αναβαθμισμένη ταξιδιωτική εμπειρία».   

Με την ολοκλήρωση των ομιλιών ο πρόεδρε της Dufry A.G. Juan Carlos Torres Carretero, ο διευθύνων σύμβουλος Νοτιοανατολικής Ευρώπης & Αφρικής Pedro Castro, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας «Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών Α.Ε.» Γεώργιος Βελέντζας, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Κοπελούζου Δημήτρης Κοπελούζος και ο αντιπρόεδρος της Fraport Greece Χρήστος Κοπελούζος, έκοψαν την κορδέλα των εγκαινίων συνοδευόμενοι από τους επίσημους προσκεκλημένους.

Την τελετή των εγκαινίων τίμησαν με την παρουσία τους – μεταξύ άλλων – ο σεβαστός πατέρας Φιλόθεος, ο εκπρόσωπος του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Φλεβάρης, ο βουλευτής Δωδεκανήσου Μάνος Κόνσολας, ο Συνταγματάρχης Ιωάννης Βασιλείου, ο εκπρόσωπος του δημάρχου Ρόδου αντιδήμαρχος Γιώργος Πόκκιας, ο πολιτευτής Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας και δημοτικός σύμβουλος Ρόδου Δρ. Στέφανος Δράκος, ο πρώην βουλευτής Γιάννης Παππάς, ο αστυνομικός διευθυντής Μιχάλης Καλλιωράκης, ο airport manager Σπύρος Χαλκιάς, ο αερολιμενάρχης Ρόδου Σπύρος Δεληγιάννης, ο λιμενάρχης Ρόδου αντιπλοίαρχος Σπύρος Τάτης, ο συμπαραστάτης του πολίτη και της επιχείρησης Φίλιππος Τριομμάτης, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου Γιώργος Ματσίγκος και ο διευθυντής του τελωνείου Ρόδου Βασίλης Κούρτης.

Τα νέα Hellenic Duty Free Shops

Κάθε εμπορικός χώρος που λειτουργεί η Dufry, σχεδιάζεται με βάση την κουλτούρα και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του τόπου στον οποίο βρίσκεται. Έτσι, τα νέα Hellenic Duty Free Shops, αποτελούν ένα μοντέρνο και φιλόξενο περιβάλλον αγορών στο οποίο οι ταξιδιώτες μπορούν να βρουν μία μεγάλη συλλογή διεθνών προϊόντων όπως αρώματα και καλλυντικά, ποτά, καπνικά, είδη πολυτελείας και αξεσουάρ αλλά και τοπικά και παραδοσιακά ελληνικά προϊόντα.

Τα καταστήματα που εγκαινιάστηκαν είναι τρία (3):

  1. Το Walkthrough Self Service, συνολικού εμβαδού 1.074 τ.μ. το οποίο διαθέτει επώνυμα αρώματα και καλλυντικά καθώς και μία μεγάλη ποικιλία οινοπνευματωδών, σοκολατών, ελληνικών τροφίμων και ποτών, καπνικών, ηλεκτρονικών ειδών, ειδών ταξιδίου, αναμνηστικών καθώς και εταιρίες με ελληνικά φυσικά καλλυντικά. Σε κεντρικό σημείο του καταστήματος παρουσιάζεται ειδικά σχεδιασμένο, το Hellenic gourmet που προσφέρει στους ταξιδιώτες μια τελευταία γεύση Ελλάδας. Εδώ, μπορούν οι πελάτες μας να προμηθευτούν παραδοσιακά τρόφιμα και ποτά από τη Ρόδο αλλά και την υπόλοιπη Ελλάδα.
  2. Το Luxury, συνολικού εμβαδού 146 τ.μ. στο οποίο διατίθενται οι τελευταίες τάσεις επώνυμων ειδών πολυτελείας (ρολόγια, αξεσουάρ, γυαλιά ηλίου κ.α). Ενδεικτικά αναφέρουμε τα brands Emporio Armani, Hugo Boss, Prada, Guess, Swarovski, Folli Follie, Swatch.
  3. Το Last Minute, συνολικού εμβαδού 246 τ.μ., το οποίο διαθέτει μια μικρότερη συλλογή από τα δημοφιλέστερα προϊόντα αρωμάτων και καλλυντικών, ποτών, καπνικών, ελληνικών προϊόντων κ.α. και απευθύνεται στους ταξιδιώτες για αγορές της τελευταίας στιγμής.


Η Dufry AG είναι η κορυφαία εταιρεία ταξιδιωτικού εμπορίου παγκοσμίως. Λειτουργεί 2.200 καταστήματα αφορολόγητων και φορολογημένων καταστημάτων σε αεροδρόμια, κρουαζιερόπλοια, λιμάνια, σιδηροδρομικούς σταθμούς και τουριστικές περιοχές σε τοπικές αγορές. Η Dufry απασχολεί περισσότερα από 31.000 άτομα.

Η εταιρία, με έδρα τη Βασιλεία της Ελβετίας, λειτουργεί σε 63 χώρες και στις πέντε ηπείρους.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.