Ο ΔΡ. ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΔΡΑΚΟΣ ΚΑΤΑΧΕΙΡΟΚΡΟΤΟΥΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΚΩ:

“Εμείς υπηρετούμε το όραμα

του προοδευτικού & οραματιστή Κυριάκου Μητσοτάκη”

Στην Κω βρέθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 10 Φεβρουαρίου 2018, ο πολιτευτής Δωδεκανήσου της Ν.Δ. και δημοτικός σύμβουλος Ρόδου Δρ. Στέφανος Δράκος, ώστε να μετάσχει σε σύσκεψη με φορείς στο Επιμελητήριο Κω και να απευθύνει χαιρετισμό στην εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας της ΔΗΜ.ΤΟ. Κω στο Kos Hotel Junior.

Ο πολιτευτής της Ν.Δ., αφού χαιρέτισε, γι’ ακόμη μία φορά, την παρουσία του Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής της Ν.Δ. Βουλευτή Ηρακλείου Λευτέρη Αυγενάκη, συνεχάρη τον πρόεδρο Κώστα Χόνδρο και τα μέλη της ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ. Κω, για τη διοργάνωση.

Ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της Ν.Δ. Λευτέρης Αυγενάκης, ως επίτιμος προσκεκλημένος της ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ. Κω, κατά την ομιλία του σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Η Κυβέρνηση συνεχίζει τη θεσμική της κατρακύλα σε μια απέλπιδα προσπάθεια να γαντζωθεί την εξουσία. Πανικόβλητη από τις αποτυχίες της, προσπαθεί να κρατηθεί στην καρέκλα της εξουσίας καταστρατηγώντας βασικούς δημοκρατικούς θεσμούς. Αποδεικνύεται, πλέον, ότι ο κ. Τσίπρας είναι επικίνδυνος, όχι μόνο για την οικονομία και τα εθνικά θέματα, αλλά και την ίδια τη δημοκρατική νομιμότητα και την ανεξαρτησία των θεσμών. Το μόνο σκάνδαλο που αποδεικνύεται μέχρι στιγμής είναι οι παρακρατικές μεθοδεύσεις της Κυβέρνησης».

Στον χαιρετισμό του ο πολιτευτής Δωδεκανήσου της Ν.Δ. Δρ. Στέφανος Δράκος, καταχειροκροτούμενος, δήλωσε πως «όλοι εμείς υπηρετούμε το όραμα του Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή, του αείμνηστου Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, του λαϊκού ηγέτη Κώστα Καραμανλή, του έντιμου πολιτικού Αντώνη Σαμαρά, του αγωνιστή Βαγγέλη Μεϊμαράκη, του προοδευτικού και οραματιστή Κυριάκου Μητσοτάκη», ενώ αναφέρθηκε και στα ειδικότερα ζητήματα που απασχολούν τους κατοίκους της Κω και παραμένουν ανεπίλυτα.

Ακολουθεί αυτούσιος ο χαιρετισμός του πολιτευτή:

«Νεοδημοκράτισσες & Νεοδημοκράτες,

Εμείς είμαστε η παράταξη της αλήθειας. Αυτή του ψεύδους.

Εδώ, στην Κω, δεν είπαν τίποτα ουσιώδες για το μεταναστευτικό και δεν έκαναν τίποτα απολύτως για τις σεισμικές συνέπειες. Αντιθέτως, στοχοποίησαν την Κω. Τροποποίησαν τις μεταναστευτικές ροές και δημιούργησαν μία βόμβα έτοιμη να εκραγεί. Σαν να μην έφθανε αυτό ακόμη και σήμερα περιμένουν οι κάτοικοι τις αποζημιώσεις από το σεισμό.

Ας μη ξεχνάμε όμως και τις δεσμεύσεις τους, για αύξηση των μισθών και των συντάξεων που έγιναν περικοπές και ψαλιδισμένα επιδόματα.

Ας μη ξεχνάμε τις περιβόητες εκατόν είκοσι (120) δόσεις που έγιναν θηλιά στο λαιμό των οφειλετών.

Ας μη ξεχνάμε τη νέα απόφασή τους, βάσει της οποίας σέρνουν στους ιατρικούς διαδρόμους δεκάδες Άτομα με ειδικές Ανάγκες, για να αναπροσαρμόσουν τα ποσοστά αναπηρίας τους και να μειώσουν τις αποδοχές τους. ΑμεΑ που έχουν κριθεί ακόμη και εφόρου ζωής.

Αυτό είναι το κοινωνικό κράτος του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτοί είναι εκείνοι. Είναι η πιο αποτυχημένη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης, όπως ορθά ανέφερε ο Γραμματέας μας Λευτέρης Αυγενάκης σε άρθρο του με τίτλο «Από το “ηθικό πλεονέκτημα” στον πολιτικό χαφιεδισμό και τις δολοφονίες προσωπικοτήτων».

Και αυτοί είμαστε εμείς. Εμείς που υπηρετούμε το όραμα του Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή, του αείμνηστου Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, του λαϊκού ηγέτη Κώστα Καραμανλή, του έντιμου πολιτικού Αντώνη Σαμαρά, του αγωνιστή Βαγγέλη Μεϊμαράκη, του προοδευτικού και οραματιστή Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σας ευχαριστώ».

Ο ΔΡ. ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΔΡΑΚΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜ.Τ.Ο. ΚΑΛΥΜΝΟΥ

«Να ηχήσει η φωνή της Ν.Δ.

ακόμη και στην ακριτικότερη γωνιά της Δωδεκανήσου»

Στην επιτυχημένη εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας που διοργάνωσε η Δημοτική Τοπική Οργάνωση Καλύμνου της Νέας Δημοκρατίας (ΔΗΜ.Τ.Ο.) στο Πνευματικό Κέντρο του νησιού, είχε την τιμή να μετάσχει, το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018, ο πολιτευτής Δωδεκανήσου της Ν.Δ. και δημοτικός σύμβουλος Ρόδου Δρ. Στέφανος Δράκος.

Ο πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας, αφού χαιρέτισε την παρουσία του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. Βουλευτή Ηρακλείου Λευτέρη Αυγενάκη, συνεχάρη τον πρόεδρο Γιάννη Μαρίνο και τα μέλη της ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ. Καλύμνου, για την άψογη διοργάνωση της εκδήλωσης, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην εξαιρετικής σημασίας παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Καλύμνου, Λέρου και Αστυπάλαιας κ.κ. Παϊσιου.

Ο επίτιμος προσκεκλημένος, Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ., τόνισε, μεταξύ άλλων, πως, η Νέα Δημοκρατία είναι η κυβέρνηση που μιλά στους πολίτες για όσα μπορεί να κάνει και πως δεν αξίζει άλλο στον Ελληνικό λαό αυτή η παρακμή και η μετριότητα, ενώ σημείωσε πως ο αγώνας που δίδεται είναι για την πατρίδα και όχι για τη Νέα Δημοκρατία.

Σε ότι αφορά ειδικότερα στα Δωδεκάνησα τόνισε πως «η κατάργηση της εξαίρεσης χαμηλού κατά 30% Φ.Π.Α. στα ακριτικά νησιά είναι αποκαλυπτικό του τρόπου με τον οποίο η κυβέρνηση εξαπατά τους πολίτες», ενώ πρόσθεσε ότι «η εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου δεν αποτελεί υπεύθυνο μέτρο που αντιμετωπίζει τα χρόνια και εγγενή προβλήματα που συνεπάγεται η νησιωτικότητα».

Από τη δική του μεριά, στο πλαίσιο του χαιρετισμού του, ο κος Δράκος, σημείωσε πως «Οφείλουμε να βγούμε στους δρόμους των νησιών μας και να βροντοφωνάξουμε ποιοι είναι αυτοί και ποιοι είμαστε εμείς. Να ηχήσει η φωνή της Ν.Δ. ακόμη και στην ακριτικότερη γωνιά της Δωδεκανήσου».

Ακολουθεί αυτούσιος ο χαιρετισμός

του πολιτευτή Δωδεκανήσου της Ν.Δ. Δρ. Στέφανου Δράκου στην Κάλυμνο:

«Προσωπικά νιώθω μεγάλη χαρά που κατάφερα να βρίσκομαι σήμερα ανάμεσά σας. Όπως γνωρίζετε έχω την τύχη να κατάγομαι από την Κάλυμνο, τον τόπο μας. Ανάμεσά σας βλέπω ομοϊδεάτες, συναγωνιστές, φίλους, αλλά και συγγενείς, τους δικούς μου ανθρώπους.

Και αυτή η χαρά, αυξάνεται με τη σπουδαία τιμή που μας κάνει σήμερα ο Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. Λευτέρης Αυγενάκης, να βρίσκεται κοντά μας. Ένας άνθρωπος που ξέρει να κερδίσει τις μάχες με συντριπτική διαφορά – ας μη λησμονούμε πως εξελέγη 1ος σε σταυρούς στο νομό Ηρακλείου -, αλλά και να υπηρετεί ένθερμα το όραμα του προέδρου μας και αυριανού πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που εξελέγη Γραμματέας στην Πολιτική Επιτροπή της Ν.Δ.

κε Αυγενάκη,

Σας ευχαριστούμε για την παρουσία σας σήμερα εδώ και τη στήριξή σας. Γνωρίζουμε καλά πως είστε σύμμαχος της Δωδεκανήσου και των αιτημάτων της, μιας και εσείς κατάγεστε από νησί και γνωρίζετε καλά τις δυσκολίες της νησιωτικής Ελλάδας.

Νεοδημοκράτισσες & Νεοδημοκράτες,

Θέλω να σας επιστήσω την προσοχή σε ένα μόνο σημείο. Εμείς οι Νεοδημοκράτες ΔΕΝ φοβόμαστε, ούτε οπισθοχωρούμε. Οφείλουμε να βγούμε στους δρόμους των νησιών μας και να βροντοφωνάξουμε ποιοι είναι αυτοί και ποιοι είμαστε εμείς. Να ηχήσει η φωνή της Ν.Δ. ακόμη και στην ακριτικότερη γωνιά της Δωδεκανήσου.

Εμείς είμαστε η παράταξη της αλήθειας. Αυτή του ψεύδους.

Εμείς είμαστε η παράταξη της εθνικής ευθύνης και της εθνικής συμφιλίωσης. Αυτή της ανευθυνότητας και της διχόνοιας.

Εμείς βάλαμε πλάτη ξανά και ξανά και προστατεύσαμε τους μειωμένους συντελεστές Φ.Π.Α. Εκείνοι τους κατήργησαν.

Εμείς προστατεύσαμε την α΄ κατοικία. Εκείνοι την ξεπούλησαν.

Εμείς είμαστε αυτοί που βάζουμε πλάτη για τη χώρα, που βάζουμε πάνω απ’ όλα τη χώρα. Αυτοί βάζουν πάνω απ’ όλα την καρέκλα.

Έλεγαν «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται ότι: Από τις 26 Ιανουαρίου θα κλείσει κάθε συζήτηση για αύξηση του ΦΠΑ στις νησιωτικές περιοχές» και ήρθαν ΕΔΩ στην Κάλυμνο και ομολόγησαν ΚΥΝΙΚΑ πως η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. ήταν δική τους επιλογή (!)

Στη Ρόδο έδιναν δεσμεύσεις για τον Φ.Π.Α.

Στην Κω δεν έλεγαν τίποτα για το μεταναστευτικό και δεν έκαναν τίποτα για τις σεισμικές συνέπειες.

Στη Σύμη τους άφησαν να περιμένουν ακόμη τις αποζημιώσεις της ισχυρής νεροποντής.

Στην Κάσο εκ παραδρομής απέκλεισαν τους κατοίκους από το κοινωνικό μέρισμα.

Και τέλος ξανά εδώ στην Κάλυμνο, έδωσαν νέες δεσμεύσεις περί εφαρμογής του μεταφορικού ισοδυνάμου. Ενός μέτρου που θα περιμένουμε πολλά – πολλά χρόνια για να εφαρμοστεί.

Αυτοί είναι εκείνοι και αυτοί είμαστε εμείς. Εμείς που προχωράμε μαζί για τη μεγάλη, ισχυρή και δεμένη οικογένεια όλων μας. Για την οικογένεια της Νέας Δημοκρατίας.

Σας ευχαριστώ».

Δρ. Στέφανος Δράκος

Δρ. Πολιτικός Μηχανικός Α.Π.Θ.

Πολιτευτής Δωδεκανήσου Ν.Δ.

Δημοτικός Σύμβουλος Ρόδου

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.