«Ενδημικά φυτά και ζώα της Ρόδου»,

διαδραστικές αφίσες με επαυξημένη πραγματικότητα βασισμένη στην αναγνώριση εικόνας

Από την περσυνή σχολική χρονιά η Παιδαγωγική Ομάδα του ΚΠΕ Πεταλούδων ξεκίνησε μια προσπάθεια για τη δημιουργία δύο αφισών για τα ενδημικά φυτά και ζώα της Ρόδου. Το σκεπτικό μας ήταν να δημιουργήσουμε εκπαιδευτικές αφίσες που θα ευαισθητοποιούν, θα ενημερώνουν και θα αλληλοεπιδρούν με τους μαθητές σε ένα πλαίσιο νέων τεχνολογιών.

Συνεργάτης σε αυτή την προσπάθεια το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και ειδικότερα το Εργαστήριο Μαθησιακής Τεχνολογίας & Διδακτικής Μηχανικής με τον Αναπληρωτή Καθηγητή κ. Φεσάκη Γιώργο που μας οδήγησαν στα μονοπάτια της Επαυξημένης Πραγματικότητας. Αρωγός η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και ειδικότερα το Περιφερειακό Φυτώριο Νοτίου Αιγαίου με την επιστημονική συμβολή του υπεύθυνου γεωπόνου κ. Ρένεση Νίκου.

Τρίτη 29 Μαΐου 2018 στο Γυμνάσιο Ιαλυσού “Καλλιπάτειρα”, 11:00πμ

Παρουσίαση στην εκπαιδευτική κοινότητα

«Ενδημικά φυτά και ζώα της Ρόδου»,

διαδραστικές αφίσες με επαυξημένη πραγματικότητα βασισμένη στην αναγνώριση εικόνας

Καλούμε την εκπαιδευτική κοινότητα, μαθητές-γονείς-εκπαιδευτικούς, να παρακολουθήσουν την πρώτη παρουσίαση των εκπαιδευτικών – διαδραστικών αφισών με τα ενδημικά φυτά και ζώα της Ρόδου, συμμετέχει η περιβαλλοντική ομάδα από το Γυμνάσιο Ιαλυσού που θα αλληλοεπιδράσει με τις αφίσες χρησιμοποιώντας νέες τεχνολογίες.

Από την νέα σχολική χρονιά,

σε κάθε σχολείο της Ρόδου θα τοποθετηθούν οι διαδραστικές αφίσες με τα ενδημικά φυτά και ζώα της Ρόδου

με την προσδοκία να αποτελέσουν ένα ακόμα ερέθισμα για Περιβαλλοντική Ευαισθητοποίηση.

Για το ΚΠΕ Πεταλούδων Ρόδου

Ο υπεύθυνος λειτουργίας

Χάρης Συργιάννης

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.