Με τη δέουσα λαμπρότητα τελέσθηκε το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, 7 Απριλίου 2018, στον Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας πόλεως Καρπάθου, η Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία. Τη Λειτουργία τέλεσε ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Αμβρόσιος Μαναρουλάς.

Ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης, εξήλθε του ιερού εκφωνόντας το «Δεύτε λάβετε φως εκ του ανεσπέρου φωτός και δοξάσατε Χριστόν τον αναστάντα εκ νεκρών», κρατώντας στα χέρια του πλήθος κεριών ως δάδες που φώτιζαν τον Ιερό Ναό με ιερό φως αγιοσύνης, ευλογίας και θαύματος.

Λίγα λεπτά πριν τα μεσάνυχτα  εορτάστηκε με την πρέπουσα ιερή κατάνυξη, παρουσία πλήθους πιστών, η Ανάσταση Του Κυρίου «ἀνάστα, ὁ Θεός, κρίνων τὴν γῆν, ὅτι σὺ κατακληρονομήσεις ἐν πᾶσι τοῖς ἔθνεσι».

Το Άγιο φως μεταδόθηκε στους πιστούς και κατόπιν άναψαν όλα τα φώτα του ναού, συμβολίζοντας το φωτισμό της ανθρωπότητας δια μέσου της Ανάστασης Του Κυρίου.

«Χριστός Ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας και τοις εν τοις μνήμασιν, ζωήν χαρισάμενος».

Την Αναστάσιμη Ακολουθία παρακολούθησαν – μεταξύ άλλων – ο δήμαρχος Καρπάθου Ηλίας Λάμπρος και η Eκδότρια – Δημοσιογράφος της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας www.blackmonday.gr, Διευθύντρια του Πολιτικού Γραφείου του Δρ. Στέφανου Δράκου, Πολιτευτή Δωδ/νήσου ΝΔ και Δημοτικού Συμβούλου Ρόδου και εκλεγμένη Ειδική Γραμματέας – Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων & Επικοινωνίας του Παγκαρπαθιακού Συλλόγου Ρόδου Άννα Σαρρή.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.