Ο ψηφοφόρος μπορεί να μπει στο «μάθε που ψηφίζεις» και να μάθει πού ψηφίζει. Στη συνέχεια, την ημέρα των εκλογών πάει στο εκλογικό κέντρο και βρίσκει την αίθουσα στην οποία πρέπει να ψηφίσει (έστω 235). Υπάρχουν 2 αίθουσες στις οποίες πρέπει να πάει. Αυτές είναι η 235Α και 235Β οι οποίες βρίσκονται δίπλα δίπλα.

Στα τμήματα που λήγουν σε Α ψηφίζει για Ευρωεκλογές – Περιφερειακές και στο τμήματα με Β ψηφίζει για Δημοτικές – Κοινοτικές. Έπειτα, πάει στο πρώτο τμήμα (έστω 235Α) και ψηφίζει δίνοντας ταυτότητα του στις 2 κάλπες που έχει και παίρνει πίσω την ταυτότητά του. Ακολούθως, πάει και στο 2ο τμήμα (235Β) ξαναδίνει την ταυτότητα του, ψηφίζει σε 2 κάλπες, παίρνει την ταυτότητα πίσω και αποχωρεί.

Τι συμβαίνει στον Δήμο με συνενωμένα τμήματα

Μπαίνει και πάλι στο «μάθε πού ψηφίζεις» και στη συνέχεια πας στο αντίστοιχο εκλογικό τμήμα, ψηφίζεις σε 4 κάλπες δίνοντας ταυτότητα και φεύγεις.

Σε αυτές τις εκλογές εισάγεται για πρώτη φορά η κοινοτική κάλπη. Αυτή είναι η κάλπη από την οποία εκλέγεται το κοινοτικό συμβούλιο.

Στους Δήμους που έχουν κοινότητες κάλπες στήνονται 4 κάλπες (Ευρωεκλογές, Περιφερειακές, Δημοτικές, Κοινοτικές).

Μάθε που ψηφίζεις εδώ

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.