Μέσα σε κλίμα απόλυτου πένθους και νηστείας, τελέσθηκε το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων στα Πηγάδια Καρπάθου, η ακολουθία του Ιερού Επιταφίου.

Η ακολουθία τελέσθηκε προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Καρπάθου και Κάσου, υπέρτιμου και έξαρχου Κυκλάδων Νήσων Αμβρόσιου, του Πανοσιολογιότατου Αρχιμανδρίτη Αμβρόσιου Μαναρουλά και των σεβαστών πατέρων της εκκλησίας Ιωάννη Νεραντζούλη (Εφημέριος) και Λουκά. Στην ακολουθία έψαλλαν οι κ.κ. Τούμας και Μαρής.
Η ακολουθία του Ιερού Επιταφίου, αποτελεί την κορύφωση του Θείου Δράματος και των Παθών του Χριστού, οπότε και τελείται η περιφορά του στα Πηγάδια της Καρπάθου.
Ο Επιτάφιος, ήταν ήδη έτοιμος από τις πρώτες πρωινές ώρες της Μεγάλης Παρασκευής και έφερε τα χρώματα του πένθιμου μοβ και του λευκού.
Κεντημένος φιλότεχνα και αξιοθαύμαστα με τριαντάφυλλα που έφεραν στο εσωτερικό τους μία μοναδική πέρλα (!) Στην κορυφή του, τα τριαντάφυλλα χρώματος μοβ σχημάτιζαν το σταυρό.
Την ακολουθία του Ιερού Επιταφίου παρακολούθησαν ο δήμαρχος Καρπάθου Ηλίας Λάμπρος, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Καρπάθου Γιώργος Νισύριος, ο αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Καρπάθου Γεώργιος Δήμαρχος, ο αντιδήμαρχος του δήμου Καρπάθου Γιώργος Τούμα, ο δημοτικός σύμβουλος Καρπάθου Μιχάλης Τσαμπουνιαράκης, η Εκδότρια – Δημοσιογράφος της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας της Δωδεκανήσου www.blackmonday.gr, Διευθύντρια του Πολιτικού Γραφείου του Δρ. Στέφανου Δράκου, Πολιτευτή Δωδ/νήσου ΝΔ και Δημοτικού Συμβούλου Ρόδου και εκλεγμένη Ειδική Γραμματέας – Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων & Επικοινωνίας του Παγκαρπαθιακού Συλλόγου Ρόδου Άννα Σαρρή κ.α.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.