Δεκαεπτά (17) ολόκληρα χρόνια μετά και όμως αποφάσισε να επιστρέψει στην πατρίδα του. Να πετάξει με … φτερά από τον τόπο του, και να αξιοποιήσει αυτά τα … φτερά για την προστασία και ανάπτυξη της χώρας του. Ο λόγος για τον πολιτικό μηχανικό Αλέξανδρο Φερετζάκη, που έπειτα από δεκαεπτά έτη (17) απουσίας του στο εξωτερικό, αποφάσισε να γίνει επιχειρηματίας στην Ελλάδα και να χρησιμοποιήσει τα drones ως επιθεωρητές μεγάλων έργων.

Ο Αλέξανδρος, μπορεί να μη κατάγεται από την περιοχή της Δωδεκανήσου, αλλά δηλώνει λάτρης της Ρόδου, την οποία και επισκέπτεται συχνά. Για την απόφασή του να επιστρέψει στην Ελλάδα γράφει στην έντυπη έκδοσή της η «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ». Άρθρο, το οποίο δημοσιεύεται στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας, στις 9 Ιανουαρίου 2018, με τίτλο:

«Τα drones σε ρόλο επιθεωρητή μεγάλων έργων».

«Ένας από τους λόγους που πριν από λίγους μήνες αποφάσισε να επιστρέψει στην Ελλάδα, μετά 17 ολόκληρα χρόνια στο εξωτερικό, ήταν και η δυνατότητα να ζει εκεί, κοντά στη θάλασσα», γράφει η «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» για την απόφαση του Αλέξανδρου Φερετζάκη να γυρίσει στην Ελλάδα και να «πετάξει» ένα από τα εξοπλισμένα με ειδικές κάμερες drone της εταιρείας του, για το καλό του τόπου του.

Ο ίδιος, μιλώντας στην ηλεκτρονική εφημερίδα της Δωδεκανήσου www.blackmonday.gr, σημειώνει πως:

«Είναι μεγάλο το ρίσκο επιστροφής στην Ελλάδα σε μία τέτοια περίοδο, αλλά μόνο με τέτοιες ιδέες, θα μπορέσουμε να αναπτυχθούμε ως άνθρωποι, αλλά και ως χώρα».

 

Ο Αλέξανδρος Φερετζάκης, έπειτα από τις σπουδές του στη Σκωτία, εργάστηκε ως πολιτικός μηχανικός σε μεγάλες εταιρείες της Μεγάλης Βρετανίας. Η καριέρα του συνεχίστηκε στην Ντόχα, ενώ έχει λάβει και αρκετά βραβεία για την έρευνά του γύρω από το οπλισμένο σκυρόδεμα.

Ο ίδιος, ως νέος επιχειρηματίας στην Ελλάδα, αποφάσισε να αξιοποιήσει στο έπακρο τα drones στον τομέα της επιθεώρησης μεγάλων κατασκευαστικών έργων.

Η εταιρεία του Αλέξανδρου Φερετζάκη «Inspedrone», ξεκίνησε τη λειτουργία της τον περασμένο Σεπτέμβριο. Πρόκειται για μία υπηρεσία που έχει αναπτυχθεί αρκετά στο εξωτερικό και ιδίως σε ανεμογεννήτριες. Χρησιμοποιώντας drone για την επιθεώρηση ενός έργου, μειώνονται το κόστος, ο χρόνος, αλλά και το ρίσκο ατυχήματος των εναεριτών.

Περισσότερα για την εταιρεία και τον ιδιοκτήτη της μπορείτε να μάθετε εδώ:

http://www.inspedrone.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.