«Με μεγάλη έκπληξη κι απογοήτευση διαβάσαμε στον τοπικό Τύπο ανακοίνωση της ΑΜΚΕ «Λαβύρινθος», για τη μη ανανέωση της συνεργασίας με το Δήμο Ρόδου για το καλοκαίρι του 2018.

    Μετά από την επιτυχημένη, όπως και οι ίδιοι αποδέχονται πρώτη συνεργασία το καλοκαίρι του 2017, παρά τις πράγματι αρκετές οργανωτικές δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε, εφ’ όσον ήταν μια πιλοτική για μας, αλλά και για τους ίδιους χρονιά. Σημειωτέον ότι η υποστήριξη μιας τόσο μεγάλης παραγωγής ήταν πρωτόγνωρη κι οργανωτικά, αλλά και οικονομικά και για το δήμο Ρόδου.

  Στις μέχρι προ ολίγων μόλις ημερών συνομιλίες σ’ ένα καλό και αγαστό κλίμα με τον ίδιο τον καλλιτεχνικό Δ/ντή, αγαπητό Ross Daly, αλλά και τους συνεργάτες του, ζητήσαμε απλά το χρόνο που χρειάζεται για να ληφθούν οι ανάλογες αποφάσεις, στο πλαίσιο ενός γενικότερου προγραμματισμού που σχεδιάζεται για το πολιτιστικό καλοκαίρι του 2018 και φυσικά για την ανεύρεση των αντίστοιχων κονδυλίων.

  Να θυμίσουμε ότι λόγω του επετειακού έτους Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς που έχει ανακηρύξει ο Δήμος της Ρόδου με αφορμή και τα 30 χρόνια ένταξης της Μεσαιωνικής Πόλης στην UNESCO, σχεδιάζονται πολλές και σημαντικές δράσεις σε συνεργασία με το ΥΠΠΟA, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδ/σου κι άλλους σημαντικούς φορείς, στις οποίες προσπαθούσαμε να εντάξουμε και το Μουσικό Καλοκαίρι με τον «Λαβύρινθο».

   Είναι γνωστοί οι ρυθμοί και οι διαδικασίες οικονομικών αποφάσεων και προγραμματισμών στους ΟΤΑ, κι οι συνεργάτες της ΑΜΚΕ «Λαβύρινθος»  έχουν πλήρη γνώση μέσα από την συνεργασία τους με άλλους Δήμους και Περιφέρειες.

   Απορούμε επίσης για τις «διαρροές» που αναφέρονται για τις οποίες διαβεβαιώσαμε επανειλημμένα ότι δεν γνωρίζουμε και δεν θα μπορούσαμε να έχουμε απολύτως καμιά σχέση σε κανένα επίπεδο.

  Παρ’ όλα αυτά εμείς σεβόμαστε την απόφασή τους και δεν έχουμε παρά να τους ευχαριστήσουμε για άλλη μια φορά για την παρουσία τους και την προσφορά τους στο νησί μας το περασμένο καλοκαίρι, ευχόμενοι καλή συνέχεια στο σημαντικό έργο τους κι αφήνοντας πάντα την πόρτα ανοικτή για οποιαδήποτε μελλοντική συνεργασία».

Τέρης Χατζηϊωάννου

Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αθλητισμού, Μεσαιωνικής Πόλης & Μνημείων Ρόδου

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.