ΘΕΜΑ: Άσκηση ετοιμότητας πυρόσβεσης – διάσωσης με κωδική ονομασία  «ΣΕΙΣΙΧΘΩΝ 2018»

Σήμερα και περί ώρα 09:30 πραγματοποιήθηκε άσκηση ετοιμότητας κατάσβεσης πυρκαγιάς και ανεύρεσης – διάσωσης εγκλωβισμένων ατόμων,  με την κωδική ονομασία «ΣΕΙΣΙΧΘΩΝ 2018», με τη συμμετοχή του Ε.Κ.Α.Β. Ρόδου και των Εθελοντών Σαμαρειτών, σε χώρο ημιτελούς ξενοδοχείου στο 1ο χλμ. Ρόδου Καλλιθέας.

Αντικειμενικός σκοπός της άσκησης ήταν η αύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και η αποτελεσματικότητα της Υπηρεσίας μας στην αντιμετώπιση συνεπειών εξαιτίας σεισμικής δραστηριότητας, καθώς και η βελτίωση της συνεργασίας μεταξύ του Π.Σ. και των εμπλεκομένων φορέων.

Όπως διαπιστώθηκε κατά την πραγματική αποτύπωση αυτής, αλλά και κατά την αξιολόγησή της,  επετεύχθη σε ικανοποιητικό  βαθμό ο αντικειμενικός σκοπός της άσκησης.

Την άσκηση παρακολούθησαν ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου, ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου και ο Προϊστάμενος του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ρόδου.

 

Ο Διοικητής

 

Ιωάννης Απ. Τσιτσικάς

Αντιπύραρχος

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.