ΤΟ ΝΕΟ ΔIOIKHTIKO  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ «ΚΛΕΟΒΟΥΛΟΣ Ο ΛΙΝΔΙΟΣ»

ΕΠΑΝΕΞΕΛΕΓΗ  ΣΤΗΝ  ΠΡΟΕΔΡΙΑ  Ο  ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ  ΜΗΝΑΣ  ΑΛ.  ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Ιδρύματος Δωδεκανήσου «Κλεόβουλος ο Λίνδιος», το οποίο προήλθε από τις πρόσφατες αρχαιρεσίες, συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:

Πρόεδρος: Μηνάς Αλ. Αλεξιάδης, Ομότιμος Καθηγητής της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου  Αθηνών και Επίτιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Βουκουρεστίου (Κάρπαθος).

Α΄ Αντιπρόεδρος: Φίλιππος Καλλούδης, Πρώην Διευθυντικό Στέλεχος της Διεύθυνσης Συναλλάγματος Τραπέζης της Ελλάδος (Κως).

Β΄ Αντιπρόεδρος: Θεμελίνα Χαραλαμποπούλου, Επιχειρηματίας (Κως).

Γεν. Γραμματέας: Κωνσταντίνος Πάχος, Δημοσιογράφος (Λέρος)

Ταμίας: Δημήτριος Χελιώτης, Αναπλ. Καθηγητής της Φυσικομαθηματικής Σχολής του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου  Αθηνών (Κάλυμνος)

Σύμβουλοι:

Άρτεμις Σκουμπουρδή: Ιστορικός – Συγγραφέας (Κάλυμνος)

Ιωάννης Φραγκούλης: Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Σωματείων Αθηνών-Πειραιώς (Κάσος)

Ιωάννης Χαρτοφύλης, Αξιωματικός Π.Ν. ε.α. (Νίσυρος).

Δημήτριος Χατζηκωνσταντής, Δρ Χημικός Μηχανικός, Πρώην Διευθυντής Επιχειρήσεων (Ρόδος).

Διευθυντής του Ιδρύματος: Ιωάννης Λογοθέτης, Πρώην Διευθυντής Υπουργείου Οικονομικών.

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Δωδεκανήσου «Κλεόβουλος ο Λίνδιος», όπως είναι γνωστό, ίδρυσε το 1992 ο αείμνηστος επιφανής Δωδεκανήσιος πολιτικός και πρώην Υπουργός Ιωάννης Γ. Ζίγδης (1913-1997), ο οποίος είχε σημαντικό ρόλο στην πολιτική, επιστημονική, πολιτιστική και κοινωνική ζωή της Ελλάδας το δεύτερο μισό του 20ου αιώνα. Σκοπός του Ιδρύματος είναι η προβολή και αξιοποίηση της ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της Δωδεκανήσου. Η θητεία του νέου Διοικητικού Συμβουλίου είναι τριετής (2018-2021).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.