Χορηγός επικοινωνίας: www.blackmonday.gr

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Οι ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΖΗΣΗ έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν στην παρουσίαση του βιβλίου

ΑΝΔΡΑΣ ΠΡΟΤΥΠΟ
Της Τέσσας Δουλκέρη

που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018 και ώρα 19.00 στο Συσσίτιο (Σωκράτους και Ιπποδάμου) στην Παλιά Πόλη της Ρόδου.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

Τέρης Χατζηιωάννου, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού & Αθλητισμού, Μεσαιωνικής Πόλης & Μνημείων του Δήμου Ρόδου, Δημοσιογράφος
Δέσποινα Σακκά, Καθηγήτρια Κοινωνικής Ψυχολογίας, Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης, Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης
Δημήτρης Γκαρτζώνης, Δημοσιογράφος
Χάρις Κόντου, Φιλόλογος

Συντονίστρια Νάνσυ Τρυποσκούφη, Φιλόλογος, Προϊσταμένη Δ.Κ.Σ.Μ.Ρ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

       Μετά την επιτυχία του βιβλίου το «ΕΙΔΩΛΟ», παρουσιάζεται το νέο εγχείρημα της Τέσσας Δουλκέρη με τίτλο «ΑΝΔΡΑΣ ΠΡΟΤΥΠΟ». Ένα δοκίμιο με θεατρική γραφή και πλοκή. Είναι ένα βιβλίο χρήσιμο για δημοσιογράφους, πολιτικούς, κοινωνικούς επιστήμονες, δημόσια πρόσωπα αλλά και το ευρύ κοινό.
       Ο Ίων Μότσαρης, ο ήρωας του βιβλίου είναι πολιτικός σε ώριμη ηλικία που αποφασίζει να ταξιδεύσει για μερικούς μήνες στα πέρατα του κόσμου, αλλά τελικά το ταξίδι του διαρκεί δέκα ολόκληρα χρόνια. Επιστρέφοντας, δίνει συνέντευξη διεκδικώντας το έπαθλο του Άνδρα της δεκαετίας. Η συνέντευξη διακόπτεται αρκετές φορές από αναρτήσεις στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ή από επιστολές που απειλούν τη δημόσια εικόνα του πολιτικού. Λίγο πριν από το τέλος ενδέχεται να έλθει η Ανατροπή, όχι μόνο της εικόνας του πολιτικού αλλά και της ψυχικής του γαλήνης. Ποια θα είναι η έκβαση της ιστορίας;
Είναι ένα βιβλίο που εμπλουτίζει τις γνώσεις του κοινού, που το προβληματίζει για επίκαιρα κοινωνικά ζητήματα όπως τις σχέσεις των φύλων, την επιλογή των συντρόφων, την εικόνα της γυναίκας αλλά και την πατρότητα, την άσκηση πολιτικής ή και την εξουσία, την επιτυχία κ.ο.κ. Συνάμα όμως, ξεκουράζει, διασκεδάζει τον αναγνώστη-στρια λόγω της αμεσότητας – ζωντάνιας της γραφής.
Μπορεί ο στόχος της συγγραφέως να μην είναι να δοθούν οι προδιαγραφές του Άνδρα Πρότυπου, έμμεσα όμως, μπορεί και να προκύπτουν!
Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Είναι  καθηγήτρια  Κοινωνιολογίας  της   Επικοινωνίας  του Α.Π.Θ.
Έχει γράψει επιστημονικά βιβλία, τρεις νουβέλλες και τρία θεατρικά έργα και έχει επιμεληθεί συλλογικούς τόμους. Επίσης, έχει σκηνοθετήσει πέντε ντοκιμαντέρ.

ISBN 978-960-02-3371-1, Σχήμα 21×14, Σελίδες 218, Έκδοση Αθήνα 2018

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.