Την αναίτια ταλαιπωρία εκατοντάδων Ατόμων με ειδικές Ανάγκες (ΑμεΑ), αποφάσισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ την Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2017, οπότε και δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, σχετική απόφαση βάσει της οποίας καλούνται – μεταξύ άλλων – παιδιά με σύνδρομο down να υποβληθούν σε πρωτόγνωρες εξετάσεις.

Την Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2017, οι Υπουργοί Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης, Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Οικονομικών, δημοσιεύουν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της Ελληνικής Δημοκρατίας Τεύχος Δεύτερο Αρ. Φύλλου 4591, το άρθρο 11.12 με τίτλο «Γενετικά Σύνδρομα του Χρωμοσώματος» σε αναθεώρηση/αντικατάσταση του Ενιαίου Πίνακα Προσδιορισμού Ποσοστού Αναπηρίες της Αρ. Φ11321/οικ. 10219/688/4-05-2017 (Β’ 1506) Κοινής Υπουργικής Απόφασης.

Βάσει του συγκεκριμένου άρθρου καλούνται τα ΑμεΑ ακόμη και με διαγνωσμένη αναπηρία εφόρου ζωής να υποβληθούν σε νέες εξετάσεις και πιστοποίηση, αλλά και σε μία νέα εξέταση που αφορά σε χρωμοσωμικό έλεγχο, ο οποίος θα πιστοποιεί την ύπαρξη του γενετικού συνδρόμου.

ΑμεΑ που πάσχουν από σύνδρομο down αποδεδειγμένα και εμφανώς, υποβάλλονται ήδη σε νέα ταλαιπωρία με υπαγωγή σε εξετάσεις στα νοσοκομεία, σε ιδιωτικά ιατρεία και στη συνέχεια σε επανέλεγχό τους από την επιτροπή ΚΕΠΑ. Μάλιστα, όλη αυτή η ταλαιπωρία αφορά ακόμη και ΑμεΑ που έχουν λάβει πιστοποιητικό αναπηρίας εφόρου ζωής (!)

Τα νέα έγγραφα/εξετάσεις αιτούνται προκειμένου να συμπληρωθεί και να κατατεθεί από τους αναπήρους νέος εισηγητικός φάκελος προς τα ΚΕΠΑ, ώστε να εκδοθεί νέο ποσοστό αναπηρίας.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.