ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ mrs. BLACKMONDAY.GR

Σταμάτιος Ι. Μαργέλλος: “Δεν είναι δυνατόν να εξαρτόμαστε από πρόβατα”

Σε μία άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη στην ηλεκτρονική εφημερίδα της Δωδεκανήσου www.blaclmonday.gr, ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με την παράταξη του Γιώργου Χατζημάρκου “Μπροστά το Νότιο Αιγαίο” Σταμάτιος Ι. Μαργέλλος, μιλά για το προσκήνιο και το παρασκήνιο, για τα “πρόβατα” που οδήγησαν σε αδιέξοδο τον τόπο, για τους ανθρώπους που ξεχωρίζουν στα Δωδεκάνησα και φυσικά για το πως βρέθηκε από το “βαθύ” ΠΑΣΟΚ στην … αυτοδύναμη Ν.Δ. (!)

Συνέντευξη στην Άννα Μ. Σαρρή
anasanews@yahoo.gr


Κύριε Μαργέλλο για πρώτη φορά έπειτα από πολλά χρόνια, αποφασίσατε να ασχοληθείτε με την πολιτική ενεργά. Από το παρασκήνιο στο προσκήνιο. Πως λάβατε αυτή την απόφαση;

“Ήρθε η ώρα εμείς οι ίδιοι να ορίσουμε τις τύχες μας. Ήρθε η ώρα οι Ροδίτες, οι Δωδεκανήσιοι, να πάρουν τα ηνία (!) Ήρθε η ώρα να μην εξαρτόμαστε από το Αθηναϊκό κράτος. Δεν μπορεί και δεν είναι δυνατόν, η ζωή μας να εξαρτάται από τα “πρόβατα”. Ο Γιώργος Χατζημάρκος ήταν το κίνητρο που με παρακίνησε να ασχοληθώ με την πολιτική στο προσκήνιο. Είναι ντροπή μας που το 2019 δεν έχουμε τουριστικό λιμάνι, δεν έχουμε εμπορικό λιμάνι, δεν έχουμε μαρίνες, δεν έχουμε δρόμους, δεν έχουμε φως (συνιστώ σε πολλούς να “ταξιδεύουν” το βράδυ στο νησί για να δουν πόσο θεοσκότεινο είναι και μετά να έχουν το θράσος να κάνουν ενστάσεις για τα led. Προτιμούν να σκοτώνονται άνθρωποι για να κάνουν πολιτική. Πρέπει να ντρέπονται). Επιτρέπεται η πόλη μας, να μην έχει ένα σύγχρονο αθλητικό και ποδοσφαιρικό γήπεδο; Ακόμη και το Κορακόνερο διαλυμένο είναι”.

Γιατί όμως με τον Γιώργο Χατζημάρκο;

“Πείτε μου έναν αυτή τη στιγμή. Δείξτε μου έναν καλύτερο από τον Γιώργο Χατζημάρκο, ο οποίος να ενδιαφέρεται τόσο πολύ για τον τόπο μας. Είδαμε τους προηγούμενους, όλους. Εκτός του Ιωάννη Παρασκευά, όχι μόνο ανύπαρκτοι, ήταν κόντρα στα Δωδεκάνησα και ειδικά στη Ρόδο.  Αυτή είναι η πραγματικότητα. Κοιτάξτε τα σημερινά μας χάλια”.

Είστε ικανοποιημένος δηλαδή από τη θητεία του κου Χατζημάρκου;

“Φυσικά όχι. Μπορούσε και μπορεί και καλύτερα. Έπεσε όμως σε ένα σύστημα που τον πολεμούσε και τον πολεμάει. Φουλ σαμποτάζ. Τα καλύτερα όμως έπονται και σε δύο-τρία χρόνια ο τόπος μας θα γεμίσει έργα υποδομών. Σε λίγους μήνες ξεκινούν τα πρώτα νέα έργα και μη ξεχνάμε τη γέφυρα Αφάντου με τους τόσους πολέμιους”.

Μία μεγάλη μου απορία είναι πως βρεθήκατε από το “βαθύ” ΠΑΣΟΚ στον Γιώργο Χατζημάρκο που συμπορεύεται με τη Ν.Δ.

“Πρέπει να καταλάβουμε όλοι, ότι τα κόμματα και οι πολιτικές δεν είναι ποδοσφαιρικές ομάδες. Είναι τι πολιτική χαράζουμε αυτή τη στιγμή. Λυπάμαι που το λέω, αλλά στις τελευταίες δεκαετίες το ΠΑΣΟΚ και αυτή που το κυβερνούσαν είχαν φασιστικές ιδέες. Έβλεπαν την πάρτη τους. Είχαν γίνει χειρότεροι από τους δεξιούς και το κυριότερο έφυγαν από το μεσαίο χώρο. Αυτοί όλοι έβλεπαν μόνο τον εαυτό τους και τίποτε άλλο.  Ερωτώ εγώ: Τι έχει γίνει μετά εποχή Παρασκευά στη Ρόδο; Πείτε μου ένα σοβαρό έργο. Ήταν πρώτοι στα πανηγύρια, στα ούζα, στη σούμα και στις τηλεοράσεις. Είχαν γίνει φιλικοί με τους εργοδότες των εφημερίδων. Μη τα ξεχνάμε. Με λίγα λόγια ΔΕΝ ήταν ΠΑΣΟΚ”.

Κύριε Μαργέλλο έτσι όμως δεν γίνονται οι εκλογές; Με ούζα, σούμες, πανηγύρια, φακελάκια κτλ; Αυτά δεν θέλει ο κόσμος;

“Ο κόσμος πολλές φορές επηρεάζεται. Επειδή πέρασε καλά επί ΠΑΣΟΚ (μετά την χρυσή εποχή του Περικλή, είχαμε και τη χρυσή εποχή του Παπανδρέου), δεν τον ένοιαζε το κοινωνικό όφελος. Τώρα όμως που έφυγε το χρήμα και έρχονται στην πραγματικότητα και βλέπουν ότι δεν έχουμε λιμάνι, μαρίνα κτλ. τώρα τους πιάνει ο πόνος”.

Ο κόσμος δηλαδή εκτιμάται πως αυτή τη φορά θα ψηφίσει με κριτήριο τον τόπο του ή και πάλι θα επιλέξει το προσωπικό του συμφέρον;

“Δεν έχουμε πλέον επιλογές. Η επιλογή είναι μόνο μία. Μπροστά το Νότιο Αιγαίο με ηγέτη τον Γιώργο Χατζημάρκο”.

Κύριε Μαργέλλο από εσάς τι θα περιμένουμε. Εννοώ ως υποψήφιος περιφερειάκος σύμβουλος ποιοι είναι οι στόχοι σας;

“Πρώτος στόχος και σημαντικός είναι η παράταξή μου να βγει από τον πρώτο γύρο με το μεγαλύτερο ποσοστό πανελλαδικά. Θέλουμε, θέλω να σπάσουμε τα ρεκόρ, διότι η Νέα Δημοκρατία θα πάρει αυτοδυναμία πάνω από 40% και θα είναι καλό για τον τόπο μας ο περιφερειάρχης να ανήκει στο χώρο της. Και δεύτερον, θέλω προσωπικά να είμαι στους πρώτους για να προσφέρω στον τόπο μου”.

Για τον ανταγωνισμό τι έχετε να πείτε;

“Είναι καλό να έχουμε πολλούς συνδυασμούς. Ο κόσμος να έχει επιλογές και θα ήθελα όλοι οι υποψήφιοι να είναι από τη Ρόδο, διότι εμείς είμαστε στην ουσία η έδρα της Περιφέρειας, άσχετα εάν κάποιοι άλλοι την πούλησαν στη Σύρο. Ήρθε επιτέλους η ώρα και οι βουλευτές να είναι Ροδίτες. Πρέπει επιτέλους να ξυπνήσουμε”.

Στις περιφερειακές πάτε με Γιώργο Χατζημάρκο, στις βουλευτικές που θα πάτε;

“Στις βουλευτικές θα ψηφίζω και θα στηρίξω ΠΑΣΟΚ και θα ψηφίσω Δημήτριο Κρεμαστινό και Νίκο Ανδρουλάκη και ο νοών νοείτω”.

Πως ακριβώς θα ψηφίσετε ΠΑΣΟΚ όταν επανειλημμένος έχετε πει ότι το ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει πια;

“Το ΠΑΣΟΚ υπάρχει στο μυαλό μας και στη ψυχή μας. Αυτή τη στιγμή το ΠΑΣΟΚ εκπροσωπείται από τον Δημήτριο Κρεμαστινό ο οποίος δεν είναι πολιτικάντης, αλλά είναι μεγάλη προσωπικότητα για τον τόπο μας. Είναι αυτή τη στιγμή η σημαία μας, μας αρέσει, δεν μας αρέσει. Είναι ο μόνος που όλοι οι πολιτικοί οποιουδήποτε κόμματος τον σέβονται. Και σε ότι αφορά τον Νίκο Ανδρουλάκη είναι ο μόνος που μπορεί να μας εκπροσωπήσει την επόμενη μέρα. Αυτά και καλή χρονιά όχι σε όλους, αλλά σε αυτούς που έχουν αξιοπρέπεια!”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.