Την αγαπημένη ελληνική ταινία «Της Κακομοίρας» ή «Μπακαλόγατος» όπως είναι γνωστή, παρουσιάζει την Κυριακή 18 Μαρτίου 2018, ώρα 14:30 στο αμφιθέατρο εκδηλώσεων του Σωτήρος στις Φάνες η θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού & Λαογραφικού Συλλόγου Φανών «Ο ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ”.

Η ομάδα του Συλλόγου φιλοδοξεί να σας προσφέρει μια απολαυστική θεατρική παράσταση.

ΠΛΟΚΗ

Ο Ζήκος ο Μπακαλόγατος, αφελής αλλά ετοιμόλογος, δουλεύει στο μαγαζί του κυρ-Παντελή και είναι ερωτευμένος με την Φιφίκα, που για να παίξει μαζί του, προσποιείται ότι ανταποκρίνεται. Το αφεντικό του, αν και προχωρημένης ηλικίας, είναι τσιμπημένος με την κατά πολύ νεότερη του Λίτσα, και μάλιστα βάζει προξενήτρα να την ζητήσει από τον πατέρα της. Ο Ζήκος τον κοροϊδεύει για την επιλογή του αλλά αυτός δεν πτοείται. Σε συνεννόηση με τον πατέρα της Λίτσας και ερήμην της ιδίας, προχωρεί στους αρραβώνες. Τα πράγματα όμως δεν εξελίσσονται όπως σχεδιάζουν υπάλληλος και αφεντικό, καθώς εμφανίζονται και άλλοι υποψήφιοι γαμπροί…

Όλα αυτά και ακόμη παραπάνω με μια διαφορετική τοπική-φανενή νότα . Το έργο γυρίστηκε για τον κινηματογράφο το 1963, με τεράστια επιτυχία και με ατάκες που εκτοξεύονταν σε ρυθμό πολυβόλου από τον Ζήκο και άλλους πρωταγωνιστές.

ΡΟΛΟΙ

Ζήκος – Γιάννης Μαριέττος Κιτσάρας – Νεκτάριος Πατρός Παντελής – Σταμάτης Κουβαρντάς Δέσποινα – Ιουλία Χατζημιχαήλ Μανώλη – Δημήτρης Καραβόλιας Λίτσα – Φωτεινή Σκλαβούρη Αργύρης – Τάσος Μαγκάνης Φιφίκα – Σταυρούλα Καλουδάκη Σωτήρης – Μιχάλης Νικολίτσης Μήτσος – Δημήτρης Καραβόλιας Μαρίκα – Σταυρούλα Καλουδάκη Ανδρέας – Δημήτρης Γκουσιόπουλος Γιος Ανδρέα -Παναγιώτης Σκλαβούρης Αστυνομικός – Μανώλης Γκουσιόπουλος Επιμέλεια – Σούλα Μαραγκουδάκη Πολιτιστικός & Λαογραφικός Σύλλογος Φανών «Ο ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ»

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.