ΤΟ ΔΟΞΑΣΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΣΥΜΗ ΚΑΙ ΡΟΔΟ

Εν δυνάμει πρωθυπουργικές δάφνες για τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη

Στο Διεθνές Αεροδρόμιο Ρόδου «ΔΙΑΓΟΡΑΣ» έφθασε στις 10 το πρωί της Τρίτης 6 Μαρτίου 2018, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της διήμερης προγραμματισμένης επίσκεψής του σε Σύμη και Ρόδο.

Της Άννας Σαρρή

anasanews@yahoo.gr


Τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, συνόδευαν – μεταξύ άλλων – ο γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης και ο πρώην υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, βουλευτής Β’ Αθηνών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Στο κλιμάκιο που κατέφθασε από την Αθήνα, συμμετείχαν ακόμη στελέχη του γραφείου του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, δημοσιογράφοι, τεχνικοί, καθώς και άνθρωποι της προσωπικής του φρουράς.

Τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, υποδέχθηκαν ένθερμα στο αεροδρόμιο της Ρόδου, στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στα Δωδεκάνησα, ενώ του παραδόθηκε ανθοδέσμη καλωσορίσματος.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο της Ρόδου

Το απέραντο γαλάζιο

στο ταξίδι προς τη Σύμη

Αμέσως μετά, το κλιμάκιο που επρόκειτο να ταξιδέψει με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας στη Σύμη, κατευθύνθηκε προς το λιμάνι της Ρόδου και επιβιβάστηκε στο καταμαράν που εκτέλεσε το δρομολόγιο μετακίνησης του προέδρου και των στελεχών του προς την ακριτική Σύμη.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει επιπλέον απόψεις με στελέχη του κόμματος στην περιοχή, αλλά και να διαπιστώσει εκ νέου τη μοναδικότητα του απέραντου γαλάζιου του Αιγαίου.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, στο καταμαράν ταξιδεύοντας για τη Σύμη

Γαλανόλευκη

υποδοχή

Με την άφιξή του στη Σύμη, τον περίμενε μία μεγάλη έκπληξη, αφού πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί στο λιμάνι του νησιού για να τον υποδεχθεί και να τον χαιρετίσει, ενώ πανέμορφες κοπέλες ντυμένες στα γαλανόλευκα του Αιγαίου του παρουσίασαν μοναδικά παραδοσιακά χορευτικά.

Κοπέλες ντυμένες στα γαλανόλευκα ενώ παρουσιάζουν παραδοσιακά χορευτικά στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη στη Σύμη

Τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, υποδέχθηκε στη Σύμη ο δήμαρχος του νησιού Ελευθέριος (Λευτέρης) Παπακαλοδούκας.

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης με το δήμαρχο Σύμης Λευτέρη Παπακαλοδούκα, τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο και τον πολιτευτή Δωδεκανήσου της ΝΔ και δημοτικό σύμβουλο Ρόδου Δρ. Στέφανο Δράκο

Στη συνέχεια, πλήθος κόσμου – μεγαλύτερης και μικρότερης ηλικίας – έσπευσε να χαιρετήσει, να μιλήσει, να αγκαλιάσει ή ακόμη και να συγχαρεί τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας. Δεκάδες δε, ήταν οι μαθητές που θέλησαν να βγάλουν μία αναμνηστική selfie μαζί του (!)

Ο μικρός Μιχάλης υποδέχεται με ανυπολόγιστη χαρά τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη

Ο ίδιος, ιδιαίτερα προσιτός, φιλικός και άμεσος, μίλησε με το σύνολο των πολιτών και ιδιαίτερα με τους εκπροσώπους της νέας γενιάς. Όλα αυτά, σε μία διαδρομή πραγματικής διάρκειας μόλις δύο – τριών λεπτών, από το λιμάνι μέχρι το σημείο κατάθεσης στεφάνων, που τελικώς διήρκησε σχεδόν μία ώρα.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συμμετείχε ακολούθως στην τελετή κατάθεσης στεφάνων με αφορμή τον εορτασμό της επετείου ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου με τη μητέρα Ελλάδα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στην κατάθεση στεφάνων την 6η Μαρτίου 2018 στη Σύμη

Δίπλα στους νέους

υπό βροχή!

Ο ίδιος, με την ολοκλήρωση της τελετής και παρότι είχε ήδη αρχίσει να βρέχει, παρέμεινε στο χώρο και μίλησε με το σύνολο των πολιτών που είχαν συγκεντρωθεί, ενώ μετά από αρκετή ώρα και ενώ είχε ήδη βραχεί για τα καλά, μία ομάδα ευγενικών νέων του προσέφερε την ομπρέλα της (!)

Υπό βροχή στο πλευρό των νέων της Σύμης

Ο κος Μητσοτάκης, μαζί με συνεργάτες και στελέχη του, συνέχισαν την πορεία τους προς το δημαρχείο της Σύμης, ενώ παράλληλα χαιρετούσαν το σύνολο των πολιτών που έσπευδαν να τους υποδεχθούν. Μάλιστα, προτού φθάσει στο δημαρχείο, επισκέφθηκε το φούρνο που είχε …  δεχθεί (!) το τρενάκι της Σύμης όταν το νησί επλήγη από την ισχυρή νεροποντή. Εκεί τον κέρασαν παραδοσιακά Συμιακά κουλουράκια.

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στο φούρνο της Σύμης που πλήγηκε από την πρόσφατη νεροποντή

Η τούρτα έκπληξη

στο δημαρχείο Σύμης

Στο δημαρχείο Σύμης, ο δήμαρχος Λευτέρης Παπακαλοδούκας, επιφύλασσε ακόμη μία έκπληξη στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, αφού του έκοψε την τούρτα εορτασμού των 50ων γενεθλίων του, ενώ τον κέρασε Συμιακές τούρτες (παραδοσιακή πίτα με τυρί).

Η τούρτα γενεθλίων του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη στη Σύμη

Η σημασία

της τηλεϊατρικής

Αμέσως μετά, τον ενημέρωσε για τα προβλήματα που απασχολούν το νησί της Σύμης, με σημαντικότερο αυτό της έλλειψης ιατρικού προσωπικού, ενώ του παρέδωσε δύο δώρα, έναν πίνακα με φόντο τη Σύμη και ένα βιβλίο με την ιστορία του νησιού.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, αναφέρθηκε στη σημασία που αποδίδει στις νέες τεχνολογίες και ειδικότερα στην τηλεϊατρική, σημειώνοντας ότι μπροστά μας ανοίγεται ένας νέος κόσμος για να βελτιωθεί η πρωτοβάθμια περίθαλψη των κατοίκων ακριτικών νησιών. Όπως είπε, πρόκειται για κάτι που το πιστεύει, και το δουλεύουν σε εξειδικευμένο σχέδιο.

 

Για το ανωτέρω θέμα, με αφορμή την επίσκεψη στη Σύμη του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη και την κατάθεση του αιτήματος στελέχωσης του Περιφερειακού Πολυδύναμου Ιατρείου (Π.Π.Ι.) Σύμης, ο πολιτευτής Δωδεκανήσου της Ν.Δ. και δημοτικός σύμβουλος Ρόδου Δρ. Στέφανος Δράκος, κατέθεσε ερώτημα προς τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό με θέμα: «Κατεπείγουσα ανάγκη στελέχωσης του Π.Π.Ι. Σύμης».

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πολιτευτή Δωδεκανήσου της ΝΔ και δημοτικό σύμβουλο Ρόδου Δρ. Στέφανο Δράκο στη Σύμη

Στο πλαίσιο της παραπάνω συνάντησης, από τη δική του πλευρά, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, τόνισε:

«Θλίβομαι διότι είμαι ο μόνος περιφερειάρχης της χώρας ο οποίος στερείται της δυνατότητας να επισκεφθεί εδάφη της περιοχής ευθύνης του. Όσο ισχυρή κι αν είναι η βούλησή μας για σχέσεις καλής γειτονία, η πραγματικότητα μας υποχρεώνει να βλέπουμε την Τουρκία όχι σαν μια θεωρητική απειλή, αλλά σαν μια δύναμη ενάντια στη σταθερότητα της περιοχής».

 

Το μήνυμα

για τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις

Έπειτα από την ολοκλήρωση της συνάντησής τους και με φόντο την απέραντη και μοναδική ομορφιά του ακριτικού νησιού, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, προχώρησε στην κάτωθι δήλωση:

«Η συνεχιζόμενη κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από τις τουρκικές αρχές είναι απαράδεκτη και δηλητηριάζει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Ανάλογα περιστατικά πάντα συνέβαιναν στα σύνορα και πάντα επιλύονταν γρήγορα και με καλή διάθεση και από τις δύο χώρες.

Άλλωστε την εποχή της δορυφορικής τεχνολογίας είναι παντελώς ανυπόστατος κάθε ισχυρισμός περί κατασκοπείας από ένστολους πεζούς.

Περιμένουμε λοιπόν να επιστρέψουν αμέσως και ασφαλείς οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί στην πατρίδα μας. Και καλώ τους αρμόδιους υπουργούς, έστω και με καθυστέρηση, να πράξουν όλα όσα πρέπει, για να τελειώσει εδώ η ανεπίτρεπτη ομηρεία τους.

Δεν θέλω από το ακριτικό μας νησί, από τη Σύμη, στην οποία βρίσκομαι σήμερα, να διευρύνω την κριτική μου στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στα εθνικά θέματα. Αλλά είναι προφανές ότι υποτίμησε το περιστατικό, όπως υποτίμησε και την διαρκώς κλιμακούμενη επιθετικότητα της Τουρκίας όχι μόνο στο Αιγαίο, αλλά και στην Κύπρο.

Σήμερα, μάλιστα, δέσμευσε με navtex ολόκληρο το Καστελόριζο προκαλώντας για μια ακόμη φορά. Θέλω να επαναλάβω ότι η Ελλάδα επιδιώκει σταθερά σχέσεις καλής γειτονίας με την Τουρκία. Σχέσεις που να στηρίζονται όχι μόνο στο Διεθνές Δίκαιο, αλλά και στους άγραφους κανόνες αμοιβαίου σεβασμού.

Σε ανάλογες προκλήσεις οι Έλληνες είμαστε πάντα ενωμένοι -το έχουμε αποδείξει στη μακρά ιστορία μας. Και κανείς δεν πρέπει να έχει την παραμικρή αμφιβολία ότι αν χρειαστεί έχουμε την αποφασιστικότητα, τα διεθνή ερείσματα αλλά και την ισχύ, να υπερασπιστούμε τα εθνικά μας συμφέροντα».

Η περιοδεία στο νησί συνεχίστηκε με συζήτηση του προέδρου με ανθρώπους που επλήγησαν από την πρόσφατη θεομηνία.

Σε επαφή με τη νεότερη γενιά της Σύμης που φάνηκε να επιλέγει Κυριάκο Μητσοτάκη

Η διαδραστική συζήτηση

με τους πολίτες

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας και αφού επέστρεψε στη Ρόδο, πραγματοποίησε μία εξαιρετική και ιδιαίτερα ελπιδοφόρα συνάντηση με εκπροσώπους παραγωγικών και επιστημονικών φορέων σε πολυχώρο εκδηλώσεων. Εκεί, απαντούσε σε ερωτήματα των πολιτών επί 1,5 ώρα, ακούραστα, σημειώνοντας στην εισαγωγική του τοποθέτηση τα κάτωθι:

«Με ιδιαίτερη χαρά επισκέπτομαι τα Δωδεκάνησα. Ξεκίνησα από τη Σύμη και είμαι τώρα στη Ρόδο με την πολύ σημαντική ευκαιρία της μεγάλης γιορτής της 70ης Επετείου από την ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου στο κορμό της μητέρας Πατρίδας. Πάντα αυτές οι σημαντικές στιγμές αναγνώρισης εθνικών επιτυχιών είναι στιγμές που μας υποχρεώνουν να αναλογιστούμε την ιστορική διαδρομή του Έθνους μας.

Τι ήταν αυτό το οποίο μας επέτρεψε να μεγαλουργήσουμε και να δημιουργήσουμε την Ελλάδα στα σημερινά της όρια. Και τι ήταν αυτό το οποίο σε άλλες συνθήκες, πιο σκοτεινές, επέφερε εθνικές καταστροφές. Κι αν πρέπει να συγκρατήσω κάτι για να κάνω μια εισαγωγή στη συζήτηση την οποία θα κάνουμε, αυτό είναι το εξής:

Κάθε φορά που η Ελλάδα ήταν ενωμένη και αγωνίστηκε με σχέδιο και προγραμματισμό για την επίτευξη των μεγάλων εθνικών της στόχων, τα κατάφερνε.

Βρισκόμαστε και σήμερα σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία. Σε μια γεωπολιτική συγκυρία, όπου έχουμε απέναντί μας μια Τουρκία, η οποία εκφράζει μια έντονη νευρικότητα και τολμώ να πω επιθετικότητα, την οποία πρέπει να αντιμετωπίσουμε με ψυχραιμία και αυτοπεποίθηση, με ενότητα αλλά και με στιβαρότητα.

Δύο Έλληνες στρατιώτες συνελήφθησαν και κρατούνται σήμερα στην Τουρκία. Το περιστατικό αυτό πρέπει να λήξει το συντομότερο. Είχαμε και στο παρελθόν αντίστοιχα τέτοια περιστατικά, τα οποία λύνονταν πάντα σε στρατιωτικό επίπεδο.

Και πρέπει τα δύο στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων να επιστραφούν το συντομότερο πίσω στην Ελλάδα. Αυτό επιβάλλουν οι κανόνες καλής γειτονίας και καλών σχέσεων που πάντα θέλουμε και πάντα επιδιώκουμε να έχουμε με την Τουρκία.

Θέλω να πιστεύω ότι σύντομα θα δοθεί λύση σε αυτήν την περιπέτεια, ώστε να μπορούμε να προχωρήσουμε και να κοιτάξουμε μπροστά ένα καινούργιο πλαίσιο ελληνο-τουρκικών σχέσεων. Το οποίο δεν θα διέπεται από την εχθρότητα και από την ένταση των τελευταίων μηνών, αλλά θα κοιτάζει περισσότερο αυτά τα οποία μας ενώνουν και λιγότερο αυτά τα οποία μας χωρίζουν».

 

Η μεγάλη «αγκαλιά»

για τα ΑμεΑ

Της διαλογικής και διαδραστικής συζήτησης ακολούθησε σύντομη, αλλά ουσιαστική συνάντηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη με την πρόεδρο του Δωδεκανησιακού Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρίες – Κέντρου Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας «ΕΛΠΙΔΑ» Σταυρούλα Καπούλα και δύο ωφελούμενες, τις οποίες και «αγκάλιασε» με ιδιαίτερη αγάπη, αποδεικνύοντας εμπράκτως το κοινωνικό πρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης 6 Μαρτίου 2018, παρουσία του πολιτευτή Δωδεκανήσου της Ν.Δ. και δημοτικού συμβούλου Ρόδου Δρ. Στέφανου Δράκου, στο περιθώριο της συνάντησης που είχε ο πρόεδρος με στελέχη και φίλους του κόμματος.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ., αφού εξέφρασε την ειλικρινή του χαρά για τη συνάντηση με τις ωφελούμενες του Κέντρου, αναφέρθηκε στη μεγάλη αγάπη που νιώθει για τα ΑμεΑ. Στη συνέχεια παρέλαβε από την πρόεδρο του Κέντρου επιστολή/υπόμνημα που αφορά στη λειτουργία του, αλλά και στα βασικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ΑμεΑ στην περιοχή μας την τρέχουσα περίοδο.

Η πρόεδρος του «ΕΛΠΙΔΑ», αμέσως μετά τη συνάντησή της με τον πρόεδρο της Ν.Δ., εξέφρασε την ικανοποίησή της για την ευγενική και θερμή υποδοχή του προέδρου, αλλά και για την ανάγνωση από τον ίδιο της παραδοθείσας επιστολής.

Σε συνάντηση με την πρόεδρο και δύο ωφελούμενες του Κέντρου “ΕΛΠΙΔΑ”

Η αγάπη πατέρα & υιού

για τη Ρόδο

Έπειτα πραγματοποιήθηκε η συνάντησή του, με μέλη και φίλους της παράταξης στο ξενοδοχείο Mediterranean. Εκεί ο κος Μητσοτάκης, ευχαρίστησε για τη θερμότατη υποδοχή, ανέφερε πως αγαπά ιδιαίτερα τη Ρόδο και είναι η πολλοστή φορά που την επισκέπτεται, καθώς και ότι ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Μητσοτάκης έλεγε πως η Ρόδος είναι η δεύτερη μεγάλη του αγάπη, μετά την Κρήτη.

«Και εγώ σας αγαπώ, σας εμπιστεύομαι και παίρνω δύναμη από το δικό σας χειροκρότημα», ανέφερε, προσθέτοντας πως μιλάμε για το μέλλον και όχι για το παρελθόν και πως η Νέα Δημοκρατία αλλάζει, ανανεώνεται.

Δεν παρέλειψε μάλιστα να τονίσει πως θα έρθει ξανά στο νησί πριν από τις εκλογές και όχι μόνο μετά από αυτές.

 

Η διεκδίκηση

για το Φ.Π.Α. των νησιών

Την επόμενη ημέρα και συγκεκριμένα νωρίς το πρωί της Τετάρτης 7 Μαρτίου 2018, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, συναντήθηκε με ορισμένους δημοσιογράφους και απάντησε στα ερωτήματά τους, σημειώνοντας κυρίως σε ότι αφορά στο μειωμένο Φ.Π.Α. των νησιών, ότι δεσμεύεται ξεκάθαρα για τη διεκδίκηση της επαναφοράς του, διεκδίκηση, και αυτό διότι δεν επιθυμεί να μοιράζει υποσχέσεις δίχως αντίκρισμα.

Παρακολουθώντας τη δοξολογία στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Ρόδο

 

Λίγη ώρα αργότερα, συναντήθηκε με το προεδρείο του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ταξί Ρόδου, ενώ στη συνέχεια περπάτησε με στελέχη και συνεργάτες του έως τον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, όπου παρακολούθησε την επίσημη δοξολογία εορτασμού της επετείου της 7ης Μαρτίου. Ακολούθησε η επιμνημόσυνη δέηση, η κατάθεση στεφάνων στο Βωμό της Πατρίδας και η παρακολούθηση της παρέλασης.

 

Στην κατάθεση στεφάνου στο Βωμό της Πατρίδας στη Ρόδο

Το μήνυμα για την ενσωμάτωση

της Δωδεκανήσου

Μετά το πέρας των επετειακών εκδηλώσεων, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Γιορτάζουμε σήμερα μια λαμπρή στιγμή της Ελληνικής Ιστορίας: Την ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου στον κορμό της Ελλάδας. Έχουν περάσει 70 χρόνια από αυτήν τη σπουδαία μέρα εθνικής υπερηφάνειας για τη Δωδεκάνησο, για όλο το ελληνικό Έθνος. 

Στις δύσκολες σημερινές γεωπολιτικές συγκυρίες απαιτείται να παίρνουμε μαθήματα από την Ιστορία μας και χρειάζεται και σήμερα να θυμηθούμε τρεις σημαντικές αρετές του ελληνικού Έθνους: 

Ψυχραιμία για να μην παρασυρθούμε σε μια αδικαιολόγητη και αχρείαστη κλιμάκωση.

Αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη στις αποτρεπτικές δυνατότητες της χώρας μας, αλλά και στις δυνατότητές μας να οικοδομούμε – πάντα προς όφελός μας – διεθνείς συμμαχίες.

Και, το σημαντικότερο, ενότητα. Ενότητα του ελληνικού λαού ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε ενωμένοι τις μεγάλες προκλήσεις. 

Και να θυμόμαστε πάντα ότι το Έθνος μας μεγαλούργησε όταν ήταν ενωμένο και υπέστη εθνικές τραγωδίες, όταν ήταν διχασμένο. 

Χρόνια πολλά σε όλες και σε όλους».   

 

Ακολούθως επισκέφθηκε το γραφείο του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου στη Ρόδο Γιώργου Χατζημάρκου, όπου του παραδόθηκαν αναμνηστικά δώρα και συνομίλησε με στελέχη και πολίτες που ήταν συγκεντρωμένοι στο γραφείο του. Ο ίδιος, θέλοντας να συνομιλήσει με όσους περισσότερους πολίτες ήταν δυνατό, περπάτησε στο κέντρο της πόλης, επισκέφθηκε καφετέριες και άκουσε έναν προς έναν τους πολίτες.

Στο γραφείο του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου στη Ρόδο, όπου του παραδόθηκαν αναμνηστικά δώρα

Η δέσμευση για το γκολφ,

οι θέσεις εργασίας και το γούρι των 50 ετών

Στη συνέχεια βρέθηκε στην περιοχή του γκολφ και στ’ Αφάντου, όπου έγινε δέκτης θερμότατης υποδοχής με το πλήθος να φωνάζει ότι θα αποτελέσει δώρο θεού η εκλογή του στη διακυβέρνηση της χώρας. Ο ίδιος, απευθυνόμενος σε αυτούς, ανέφερε πως δημιουργείται κύμα πολιτικής αλλαγής και πως τους θέλουν όλους κοντά τους.

Σε ότι αφορά στην επένδυση για το γκολφ Αφάντου, επισήμανε πως πρόκειται για μία μεγάλη επένδυση που έπρεπε να είχε γίνει και η μη πραγματοποίησή της αποτελεί το σύμβολο της σημερινής κυβέρνησης που βάζει φρένο και σηκώνει εμπόδια σε οποιαδήποτε προσπάθεια.

«Αυτά θα αλλάξουν και θα αλλάξουν αμέσως», είπε, ξεκαθαρίζοντας πως η Νέα Δημοκρατία για το μόνο που εγγυάται πρώτιστα είναι για επενδύσεις και δουλειές, ειδικά για τα νέα παιδιά. Κατέληξε δε λέγοντας πως μαζί θα δώσουν τον αγώνα όχι απλά για να κερδίσουν, αλλά για να επιβάλλουν τις ιδέες τους στην Ελληνική κοινωνία.

«Έκλεισα τα 50 και σήμερα που δώσατε γούρι για τα επόμενα 50 χρόνια της ζωής μου», πρόσθεσε.

 

Η βαθιά πίστη

Ο ίδιος, δεν παρέλειψε να επισκεφθεί, όντας βαθιά θρησκευόμενος, την Ιερά Μονή Παναγίας Τσαμπίκας (κάτω).

Ο πρόεδρος της ΝΔ στην Ιερά Μονή Παναγίας Τσαμπίκας (κάτω)

Άλλωστε και κατά την προγενέστερη επίσκεψή του στη Ρόδο, προτού καταθέσει την υποψηφιότητά του για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, είχε επισκεφθεί την Ιερά Μονή Παναγίας Καθολικής στην Κρεμαστή.

Ο πρόεδρος της ΝΔ σε παλαιότερη επίσκεψή του στην Παναγία της Κρεμαστής

Σε ότι αφορά στην επίσκεψη του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας σε Σύμη και Ρόδο, με σχετική ανακοίνωσή του, ο πολιτευτής Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας και δημοτικός σύμβουλος Ρόδου Δρ. Στέφανος Δράκος, σημείωσε – μεταξύ άλλων –  πως ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, έτυχε θερμότατης υποδοχής.

Για την αποτίμηση της επίσκεψης του προέδρου εξέδωσε ανακοίνωση και η ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου, σημειώνοντας – μεταξύ άλλων –  πως «Ο πρόεδρος μας έγινε δεκτός από τους κατοίκους της Ρόδου και της Σύμης ως «εν δυνάμει πρωθυπουργός», στάθηκε με υπευθυνότητα στις οξυμένες ελληνοτουρκικές σχέσεις με ευθύνη της απέναντι χώρας και ζήτησε ενότητα».    

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.