Πρόγραμμα εορτασμού της 197ης Επετείου της Εθνικής Παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου 1821.

Κατά τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, θα γίνουν στην Κάρπαθο οι παρακάτω εκδηλώσεις:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018
α) Γενικός σημαιοστολισμός, από το πρωί στις 8ης ώρας μέχρι τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου των Δημοσίων, Δημοτικών Διαμερισμάτων, των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας, Τραπεζών, Ιδιωτικών καταστημάτων, των οικιών καθώς και των πλοίων που θα ναυλοχούν στο λιμάνι της Καρπάθου κατά τις τριήμερες εκδηλώσεις.
β) Φωταγώγηση της πόλης, Δημοσίων, Δημοτικών Διαμερισμάτων, των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 23ης , 24ης και 25ης Μαρτίου 2018.
γ) Ομιλίες στα Σχολεία της έδρας του Δήμου και των Τοπικών Κοινοτήτων για την Επέτειο, με θέμα την ιστορική σημασία του μεγάλου γεγονότος από δασκάλους και καθηγητές.
δ) Στις 11:30 πμ. προσκύνημα και κατάθεση στεφάνων από μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
1) Των Σχολείων της έδρας του Δήμου στο Ηρώο των Πεσόντων.(Πλατεία Ελευθερίας)
2) Των Σχολείων και των Τοπικών κοινοτήτων στα Ηρώα των Πεσόντων των Τοπικών Κοινοτήτων
δ)Τραγούδια και απαγγελίες ποιημάτων από μαθητές του 1ου , 2ου και του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Πηγαδίων της έδρας του Δήμου (ένα τραγούδι και μία απαγγελία από κάθε Δημοτικό Σχολείο.
ε)Μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις από το Λύκειο Ελληνίδων Καρπάθου και την Ομόνοια Απερίου.

ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018
ε) Φωταγώγηση της πόλης, Δημοσίων κτιρίων , Δημοτικών Κοινοτήτων, των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 23ης , 24ης και 25ης Μαρτίου 2018.

ΚΥΡΙΑΚΗ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018

Ώρα 08:00, επίσημη έπαρση της Σημαίας από άνδρες του Τ.Ε. Καρπάθου στο Ηρώο των Πεσόντων
Ώρα 09:30 Δοξολογία στους Ιερούς ναούς των Τοπικών κοινοτήτων όπου καλούνται να παραστούν: Τα Τοπικά Συμβούλια των Τοπικών Κοινοτήτων , το Διδακτικό Προσωπικό με τους μαθητές των σχολείων και όλος ο Λαός. Θα ακολουθήσουν: Ομιλία από εκπαιδευτικό και κατάθεση στεφάνου στο Ηρώο των Πεσόντων του Τοπικού Συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας.
Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας (περί τις 10:30), επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας κατά την οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καρπάθου – Κάσου, κ.κ Αμβρόσιος με την συμπαράσταση του Ιερού Κλήρου.
Μετά τη δοξολογία θα εκφωνήσει τον πανηγυρικό της ημέρας ο κ. Θεοχάρης Σπανομανώλης εκπαιδευτικός του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πηγαδίων. Μετά το τέλος της δοξολογίας θα ακολουθήσουν:
α) Επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο του Ηρώου των Πεσόντων. ( Πλατεία Ελευθερίας).
β) Κατάθεση στεφάνων από:
1. Έπαρχο Καρπάθου-Κάσου
2. Δήμαρχο Καρπάθου
3. Φρούραρχο Καρπάθου
4. Λιμενάρχη Καρπάθου
5. Αστυνομικό Διοικητή Καρπάθου
6. Διοικητή Πυροσβεστικού Κλιμακίου Καρπάθου
7. Εκπρόσωπο της Εθνικής Αντίστασης
8. Πρόεδρο Δημοτικής Κοινότητας Καρπάθου
9. Εκπρόσωπο του Συνδέσμου Εφ. Αξιωματικών
10. Πρόεδρο Λυκείου Ελληνίδων Καρπάθου
11. Αντιπρόεδρο Συλλόγου «Ομόνοιας» Απερίου
12. Πρόεδρο Συλλόγου Κυριών και Δεσποινίδων Αρκάσας «Η Αγία Σοφία».
γ) Τήρηση ενός λεπτού σιγής.
δ) Εθνικός Ύμνος
ε) Αποχώρηση τμημάτων για παρέλαση στην παραλιακή οδό Πηγαδίων.

Στην συνέχεια θα παρελάσουν: Τα Νηπιαγωγεία, τα Δημοτικά Σχολεία , τα Γυμνάσια, τα Λύκεια της έδρας του Δήμου και τα αντίστοιχα των Δημοτικών Κοινοτήτων με αλφαβητική σειρά , το Λύκειο Ελληνίδων Καρπάθου, η Ομόνοια Απερίου, ο Σύλλογος Κυριών και Δεσποινίδων Αρκάσας, το Τάγμα Εθνοφυλακής Καρπάθου και οι Έφεδροι Καρπάθου.

Στη δοξολογία και σε όλες τις εορταστικές εκδηλώσεις παρακαλούνται να παρευρεθούν:

Ο ΛΑΟΣ της Καρπάθου, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καρπάθου – Κάσου κ.κ. Αμβρόσιος, ο Δήμαρχος Καρπάθου κ. Ηλίας Α. Λάμπρος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργος Νισύριος , Δημοτικοί Σύμβουλοι , ο Ειρηνοδίκης Καρπάθου, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Πηγαδίων κ. Γιάννης Γεραπετρίτης, ο Φρούραρχος Καρπάθου, ο Δ/τής του Τ.Ε. Καρπάθου, ο Δ/τής του 9ου Σ.Α. Καρπάθου, ο Δ/τής του Ναυτικού Κλιμακίου Καρπάθου ,η Λιμενάρχης Καρπάθου, ο Αστυνομικός Δ/τής Καρπάθου , ο Δ/τής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Καρπάθου, ο Πρόεδρος του Κέντρου Υγείας Καρπάθου, ο Υποθηκοφύλακας Καρπάθου, οι Προϊστάμενοι Δημόσιων Υπηρεσιών, οι Προϊστάμενοι Ν.Π.Δ.Δ., οι εκπρόσωποι της Εθνικής Αντίστασης, οι Προϊστάμενοι Οργανισμών – Τραπεζών, οι Προϊστάμενοι Επιμελητηρίων, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων, ο Πρόεδρος των Εστιατόρων, τα Σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τα Σωματεία, οι Σύλλογοι και οι λοιπές Οργανώσεις Καρπάθου.

Το απόγευμα και ώρα 17:30 θα γίνει υποστολή της Σημαίας από άνδρες του Τ.Ε.

• Τελετάρχης ορίζεται στο Ηρώο των Πεσόντων με απόφαση του Επάρχου Καρπάθου-Κάσου, ο κ. κ. Σταύρος Σταυριανός , καθηγητής μαθηματικών.
• Υπεύθυνη παρέλασης η καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πηγαδίων «ΠΟΤΙΔΑΙΟΝ» , κα. Σταματιάδη Παναγιώτα.
Παρακαλούνται να ρυθμίσουν:
• Η Ιερά Μητρόπολη Καρπάθου-Κάσου τα θέματα της Ιεροτελεστίας.
• Ο Δ/της του 5ου Τ.Ε. το θέμα της έπαρσης και της υποστολής της Σημαίας.
• Ο Δ/της του Αστυνομικού Τμήματος τα θέματα της τάξης και της κυκλοφορίας.
• Η Λιμενάρχης Καρπάθου τη φωταγώγηση και το σημαιοστολισμό των πλοίων.
• Ο Δήμος Καρπάθου το θέμα των στεφάνων και ότι έχει σχέση με θέματα ήχου και μουσικής.

Ο Έπαρχος Καρπάθου-Κάσου
Ιωάννης Γ. Μηνατσής

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.